Τα σοβαρά προβλήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού αναδεικνύει η Μαρία Αντωνίου

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες Έλληνες γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στο μοναδικό ελληνικό σχολείο του Βουκουρεστίου, αναδεικνύει η Μαρία Αντωνίου, με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει η Μαρία Αντωνίου, ότι αξιώνεται από τους γονείς για την εγγραφή και τη φοίτηση στο ελληνικό σχολείο, στο οποίο δικαιούνται να φοιτούν Έλληνες και Κύπριοι μαθητές, η καταβολή διδάκτρων που αγγίζουν το υπέρογκο ποσό των 3.300 Ευρώ ανά μαθητή.

Τονίζεται μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι παρά το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, αλλά και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουν εκατοντάδες συμπατριώτες μας που ζουν και εργάζονται στο Βουκουρέστι, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξακολουθεί να απαιτεί υπέρογκα δίδακτρα, τα οποία αδυνατεί να καταβάλει η πλειονότητα των Ελλήνων γονέων.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα η Μαρία Αντωνίου είχε κάνει ειδική αναφορά κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης και συζήτησης που έγινε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *