Τα εντυπωσιακά αρχοντικά της Καστοριάς υπό το φως του φεγγαριού

Έχει κανείς αντίρρηση πως η Καστοριά το βράδυ είναι απλά μαγική; Όχι ότι την ημέρα δεν είναι υπέροχη, αλλά την ώρα που ο ήλιος δύει και τα φώτα «ζωγραφίζουν» με χρώματα τα νερά της λίμνης, τότε ξεκινάει το… παραμύθι.

 

Ξεχωριστό τόνο στη μοναδική ατμόσφαιρα δίνουν τα επιβλητικά αρχοντικά της, που σε συνδυασμό με τη μεγαλοπρέπεια της ιδιόρρυθμης κατασκευής και της αρχιτεκτονικής τους, μαγνητίζουν τα βλέμματα και σε ταξιδεύουν σε άλλη εποχή.

 

Κτίσματα του 17ου και 18ου αιώνα, τα αρχοντικά της Καστοριάς μαρτυρούν μία περίοδο που η περιοχή γνώρισε μεγάλη οικονομική άνθηση.

Η έντονη εμπορική και βιοτεχνική δραστηριότητα των Καστοριανών γουνοποιιών και η ευημερία, επέτρεψε την ανάπτυξη και οδήγησε σε αρχιτεκτονική έξαρση και όχι μόνο…

Τα πρώτα αρχοντόσπιτα, από τα οποία διασώθηκαν πολύ λίγα, ανήκαν στην περίοδο της άνθησης του εμπορίου στην Βενετία και τις άλλες πόλεις των παραλίων της Αδριατικής. Στα αρχοντικά της Καστοριάς συναντάμε τη διακοσμητική της λαϊκής παραδοσιακής τέχνης των Ηπειρωτών και Δυτικομακεδόνων τεχνιτών και καλλιτεχνών (ζωγράφων, αγιογράφων, ξυλογλυπτών), εφαρμοσμένη κατά τον ίδιο τρόπο και στους ναούς. Με το φακό του Life-Events.gr καταγράψαμε αυτή την ομορφιά και τη μοιραζόμαστε μαζί σας!

Με πληροφορίες από kastoria.gov.gr

 

 

life-events.gr

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *