Τα εγκαίνια του προξενείου Λευκορωσίας στη Θεσσαλονίκη – Παρών ο Δημήτρης Πετρόπουλος

 Ο επιχειρηματίας Μπόρις Μουζενίδης είναι ο πρώτος πρόξενος της Λευκορωσίας στην Ελλάδα, καθώς  ανακηρύχτηκε επικεφαλής του Επίτιμου Προξενείου Λευκορωσίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μουζενίδης είπε ότι η ίδρυση του προξενείου σηματοδοτεί την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας για τους Λευκορώσους που ζουν στην Ελλάδα με τη χώρα τους.

Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μακεδονίας–Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επισήμανε ότι με την ίδρυση του προξενείου θα ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο ομόθρησκων λαών –που όπως υπογράμμισε– παλεύουν για να αποκτήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στον πολιτισμό και στην ευημερία. «Μας δίνεται μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε ώστε οι δύο λαοί να έρθουν πιο κοντά», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Αναφερόμενος στον κ. Μουζενίδη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι η Λευκορωσία δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εκπρόσωπο στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις επιτυχείς επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο νέος πρόξενος, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα στον τουριστικό τομέα.

«Με τη Λευκορωσία έχουμε πολλά κοινά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν σε συμπράξεις στο χώρο του εμπορίου, των εξαγωγών και του τουρισμού», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, μέσω εκπροσώπου του και ο υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας Βλαντιμίρ Μακέι (Vladimir Makei), ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης διεπιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) με στόχο τη δημιουργία επαφών ανάμεσα σε φορείς και επιχειρηματίες των δύο χωρών.

cnn.gr

 

 

Στα Εγκαίνια του προξενείου της Λευκορωσίας παρευρέθη ο κ. Δημήτρης Πετρόπουλος,όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

 

 11
9
14572772_1744671289128486_4766299042354653859_n
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *