Τ. Ποστιλιόνε: Ο δήμος Καστοριάς δεν κάνει τίποτα, εξετάζουμε να αναχωρήσουμε άμεσα για Ιωάννινα

Τα αυτονόητα είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής του ΕΚΟΦΝΣ κ. Τζιάνι Ποστιλιόνε για την κατάσταση στο δήμο Καστοριάς.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ και της Γιάννας Λούσιου, ο Τζιάνι Ποστιλιόνε μίλησε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη λίμνη της Καστοριάς. Η υδρόβια βλάστηση είναι τόση σε έκταση και μέγεθος, εμποδίζοντας τη σωστή διεξαγωγή των προπονήσεων των Κωπηλακτικών ομάδων ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της λίμνης της Καστοριάς για προπονήσεις (μικρή πόλη, περιβάλλον, καιρικές συνθήκες), γι’αυτό όπως δήλωσε στην κάμερα, την πρότεινε ο ίδιος στη Ρωσική εθνική ομάδα κωπηλασίας, με αποτέλεσμα να εγκατασταθούν στην πόλη μας για 4 μήνες.

Το πρόβλημα εδώ είναι πολιτικό, όλοι κοιτάζουν βραχυπρόθεσμα και όχι μακροπρόθεσμα. Είναι σαν να φυτεύεις ένα σπόρο και απλά να περιμένεις να φυτρώσει ένα φυτό. Όχι, πρέπει να ρίχνεις λίγο νερό που και που αν θέλεις αποτέλεσμα. Έτσι θα έχεις φυτό και αργότερα καρπούς να μαζέψεις,

…τόνισε με απογοήτευση.

 

Ο κ. Ποστιλιόνε αναφέρθηκε και στο τουριστικό – οικονομικό όφελος που μπορεί να έχει η Καστοριά αν εκμεταλλευτεί και περιποιηθεί σωστά τη λίμνη της.

Αν η κατάσταση στη λίμνη συνεχιστεί, οι εθνικές ομάδες που έρχονται εδώ να προπονηθούν δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Στη Σεβίλλη της Ισπανίας για παράδειγμα, γίνονται προπονήσεις από δεκάδες εθνικές ομάδες της Ευρώπης σε ένα μεγάλο προπονητικό κέντρο. Αυτό σημαίνει χρήματα για όλες τις επιχειρήσεις της πόλης. Η Καστοριά δεν είναι μόνο η Γούνα.

 

Σε ερώτηση της κ. Λούσιου αν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από την Καστοριά, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε πως τους πιέζει πολύ ο χρόνος και αν δε λυθεί το ζήτημα των χόρτων, θα φύγουν για τη λίμνη των Ιωαννίνων, η οποία δεν έχει αντίστοιχο πρόβλημα.

Σε ενάμιση μήνα έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορούμε να περιμένουμε.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Το πρόβλημα με την υδρόβια βλάστηση είναι πολύ μεγάλο πλέον αν και είχαν γίνει προσπάθειες καθαρισμού τόσο με το μηχάνημα του δήμου όσο και με παραδοσιακό καράβι. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και το καραβάκι της λίμνης παραμένει παροπλισμένο για λόγους συντήρησης…

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Τ. Ποστιλιόνε: Ο δήμος Καστοριάς δεν κάνει τίποτα, εξετάζουμε να αναχωρήσουμε άμεσα για Ιωάννινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *