Οι Stringless «γέμισαν» το Απόζαρι ιδιαίτερες μουσικές νότες!

Πέντε Στρίγγλες; Μία Μπάντα χωρίς έγχορδα; Γυναίκες που δεν προτιμούν τα »στρινγκ»;! Ποιες είναι τελικά οι Stringless;

 

Η ετυμολογία της λέξης «στρίγκλα» προέρχεται από τη λατινική striga < strix < ελληνιστική κοινή στρίξ (κουκουβάγια) ή απευθείας από το μεσαιωνικό ελληνικό στριγλός (=νυκτοκόραξ) < ελληνιστική κοινή στρίγξ (=γλαυξ).

Με πολύ απλά λόγια αναφέρεται σε μία κακιά γριά μάγισσα ή σε μία γυναίκα με πολύ άσχημο χαρακτήρα. Αφόρητα κακιά και χαρακτηριστικά δύστροπη…

Το συγκρότημα που γνωρίσαμε χθες το βράδυ -μουσικά, τουλάχιστον- σε καμία περίπτωση δεν μας άφησε την εντύπωση πως το όνομά του θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα των 5 γυναικών με τις ιδιαίτερες φωνές…Για τα υπόλοιπα; δεν γνωρίζουμε…

Οι Albena Ivanova Kutova , Κατερίνα Μαυροφρύδου , Έλσα Μουρατίδου , Βασιλική Αλεξίου & η Δωροθέα Μιχαήλ κατάφεραν, χωρίς την συνοδεία μουσικών οργάνων, να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των απαιτητικών μουσικόφιλων της πόλης μας, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση του «Φεστιβάλ της Αυλής»! 

Αυτή τη φορά -εκτάκτως-  στην Πλατεία Απόζαρι.

Απολαύστε εικόνες από μία ιδιαίτερη και σίγουρα πρωτόγνωρη μουσική βραδιά στην Καστοριά…

 

 

 

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ίσως η έξυπνη επιλογή του χώρου, ίσως η όμορφη βραδιά προσέλκυσαν πλήθος Καστοριανών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία όμορφη βραδιά που άξιζε να απολαύσετε…

 

 

Χρυσούλα Κυρατζή 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *