Στο λιμανάκι της Βόρειας…-φωτογραφίες

Μια προικισμένη από τη φύση γειτονιά, με θέα που κερδίζει με την άγρια ομορφιά της και τον πιο δύσκολο…

Για εκείνους που γνωρίζουν την περιοχή, αποτελεί ένα καταφύγιο ηρεμίας, περισυλλογής και χαλάρωσης….για όσους θέλουν να μείνουν μακριά από τη βαβούρα και την πολυκοσμία της Νότιας παραλίας.

Το λιμανάκι – το μοναδικό στην πόλη της Καστοριάς- φιλοξενεί πλωτά αριστουργήματα, από τα λίγα που έχουν απομείνει της Καστοριανής παράδοσης.

Στο λιμανάκι αυτό λοιπόν, με τη γέφυρα που πιθανότατα έχει περπατηθεί και φωτογραφηθεί από τους περισσότερους που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο, η εικόνα είναι αυτή που θα δείτε παρακάτω.

Δημότες περιγράφουν την κατάσταση διαδικτυακά, περιπατητές την σχολιάζουν κάθε φορά που περνούν από μπροστά, μόνιμοι κάτοικοι προσπαθούν να εξοικιωθούν με την εικόνα από τα μπαλκόνια τους, επισκέπτες μετανιώνουν που χάθηκαν στα στενά για να φτάσουν ως εκεί προκειμένου να δουν σάπια χόρτα και μισοβυθισμένες βάρκες…Επιχειρηματίες χάνουν πελατεία απο τη μυρωδιά, κυρίως τις ζεστές ώρες.

Το πορτοκαλομπλε μηχάνημα της λίμνης κρύφτηκε από όταν οι αγώνες κωπηλασίας τελείωσαν. Τελείωσαν, όμως, και οι ανάγκες καθαρισμού της λίμνης; Μάλλον Όχι.

Θεωρητικά (σύμφωνα με τις προφορικές δεσμεύσεις κι εξαγγελίες Αντιδημάρχων κλπ) θα έπρεπε το καραβάκι «Ολυμπία» να βρίσκεται  εκεί για τα τακτικά δρομολόγιά του, από τον προηγούμενο  μήνα…(τι γίνεται με το θέμα κανείς δεν αναφέρει)

Αφήστε τα ΙΧ, περπατήστε την Καστοριά και βρείτε τρόπους να κάνουμε την ποιότητα ζωής μας καλύτερη…μας αξίζει! Μη μιλήσουμε για το τι θέλουν οι τουρίστες!

Πέρασαν οι διακοπές…Πίσω στη δουλειά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *