Στη νέα υπερπαραγωγή του Netflix για τον κορονοϊό η Καστοριά – Τι ζητάνε οι παραγωγοί

Η Καστοριά επιλέχθηκε από τους παραγωγούς του Netflix να πρωταγωνιστήσει στο νέο ντοκιμαντέρ για τον κορονοϊό.

Είναι μάλιστα η μοναδική ελληνική πόλη που θα συμπεριληφθεί ανάμεσα σε Wuhan, Tel Aviv, Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο, USA και Μαδρίτη.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγωγών.

Οι υπεύθυνοι της συνδρομητικής πλατφόρμας δήλωσαν πως η επιλογή των πόλεων έγινε με αυστηρά κριτήρια, για το λόγο αυτό ζητούν να ικανοποιηθούν από τις τοπικές κοινωνίες κάποια από τα αιτήματά τους, για το αρτιότερο τελικό αποτέλεσμα.

 

Αναλυτικότερα για την Καστοριά:

Αναζητείται εκπρόσωπος των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης να αναλύσει την κατάσταση στην περιοχή, ο οποίος πληροί τις εξής προϋποθέσεις: Μιλά άπταιστα αγγλικά με ικανοποιητική προφορά και  είναι σημαντικά φωτογενής.

Από παρόμοιο αυστηρό έλεγχο θα περάσουν και οι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου, των ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, των υπαλλήλων στα τοπικά Super Markets και των εργαζομένων στην εστίαση και στον τουριστικό τομέα, οι οποίοι θα κληθούν να πουν λίγες σημαντικές κουβέντες ο καθένας για τον κλάδο του από τον χώρο της εργασίας του.

Οι κάτοικοι της Καστοριάς, στην οποία θα πραγματοποιηθεί ο βασικός κορμός των γυρισμάτων, καλούνται αρχικά να καλλωπίσουν τα μπαλκόνια και τις βεράντες τους με πολύχρωμες γλάστρες για να προσφέρουν πιο όμορφα πλάνα στους τηλεθεατές. Οι μπουγάδες οφείλουν να είναι επιμελώς απλωμένες, αν το μπαλκόνι  «βλέπει» σε κεντρικό δρόμο. 

Κατά τις ημέρες των γυρισμάτων παρακαλούνται όλοι να αναβάλουν τις μετακινήσεις τους, ώστε να καταγραφεί η εικόνα μιας έρημης πόλης στους δημόσιους χώρους, αλλά ζωντανής και χαρούμενης στα σπίτια. 

Επιπλέον, οι κάτοικοι παρακαλούνται θερμά να μπαινοβγαίνουν συχνά στα μπαλκόνια τους με κομψό ντύσιμο κι ελαφρύ χτένισμα και να χαιρετούν με θέρμη και χαμόγελο τους γείτονες. 

Σε ιδιαίτερη συνεννόηση με συλλόγους της πόλης και ύστερα από καθοδήγηση, θα μαγνητοσκοπηθούν ειδικά πλάνα από μπαλκόνια μελών χορωδιών, τα οποία θα τραγουδούν εύθυμους σκοπούς με ή χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων. 

Ιδιαίτερο βάρος στον εκπρόσωπο του δημοσιογραφικού κόσμου της περιοχής ο οποίος  σε άπταιστα αγγλικά πρέπει να αναλύσει πως έφτασε η Καστοριά να είναι πρωταθλήτρια των κρουσμάτων αναλογικά του πληθυσμού της Πανελλαδικά και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς που ακολουθήθηκαν μέχρι  το σημείο πριν μπει σε -ιδιαίτερης μορφής- καραντίνα.

Στο ντοκιμαντέρ θα δώσει το παρών και εκπρόσωπος των γουνοποιητικών επιχειρήσεων, ενώ πλάνα αρχείου θα προβάλλονται από εκθέσεις γούνας του παρελθόντος.

 

Η νέα παραγωγή του Netflix κόστους αρκετών εκατομμυρίων Ευρώ στόχο έχει  μεταξύ άλλων να αναδείξει τις ομορφιές και τον αγροτικό πλούτο της περιοχής  στον υπόλοιπο κόσμο, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους.

Μια πολύ σημαντική τονωτική ένεση στον τουριστικό και αγροτικό κλάδο, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που αναμένεται να πληγούν σημαντικά, μακροπρόθεσμα, από αυτή την ιστορία.

Σημειώνεται πως η αμοιβή των χορωδών και του δημοσιογράφου-αναλυτή αναμένεται να αγγίζει το βασικό ημερομίσθιο που ισχύει στη χώρα κατά τη διάρκεια κινηματογράφησης.

Η συμμετοχή των υπολοίπων θα είναι εθελοντική.

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις ενδιαφέροντος στο mail: kastoria_virus@netflixthathelameproductions.xk

  

 

Μέχρι να γίνει και αυτό πραγματικότητα, κλείστε τα δελτία ειδήσεων, δείτε (αν αντέχετε) τη σειρά ντοκιμαντέρ  Pandemic του Netflix η οποία σχετίζεται με την καθημερινότητά μας πλέον ή ακόμα καλύτερα μια ωραία χαλαρή ταινία (e.g. «You’ve got Mail») η μια χιλιοπαιγμένη σειρά (e.g. «friends»)!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να έχουμε όλοι!!! Με υγεία και ψυχραιμία!! Και φυσικά υπομονή για ένα πιο όμορφο Καλοκαίρι!!!

 

Χ.Κ.

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *