Στη γυρολιμνιά δεν είναι όλα τόσο ιδανικά -φωτο

Πόσες φορές έχουμε γράψει για την αξία και την αδιαμφισβήτητη ομορφιά αυτής της διαδρομής. Πόσα κείμενα έχουν αφιερωθεί σε αυτά τα χιλιόμετρα όπου η φύση πρωταγωνιστεί και κόβει την ανάσα.

Άλλες τόσες φορές έχει επισημανθεί η ανάγκη για αξιοποίηση και φροντίδα του αγαπημένου μας «γύρου της λίμνης». Της λήψης ουσιαστικών μέτρων για την ανάδειξη και προβολή του.

 

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αναγνώστες μιας σειράς ανακοινώσεων με αναφορές σε εργασίες καλλωπισμού της περιοχής.

Πόσο όμως η γυρολιμνιά έχει μεταμορφωθεί πραγματικά στην πράξη; Πόσοι από εσάς θα δείτε μια σχεδόν νέα διαδρομή, όπως συγκρατημένα επισημαίνουν τα δημοσιεύματα;

Την απάντηση θα τη δώσετε μόνοι σας…

 

Τι κι αν κάποια δέντρα κλαδεύτηκαν και καθαρίστηκαν για την ασφάλεια του κόσμου και τη σωτηρία των ίδιων, το πρόβλημα που παραμένει είναι μεγάλο. Σοβαρό πρόβλημα, που από τύχη δε μας απασχόλησε τα προηγούμενα χρόνια, ποιος όμως εγγυάται το ίδιο για το μέλλον;

Πολλοί κορμοί γέρνουν επικίνδυνα και συχνά βρισκόμαστε μπροστά σε εικόνες όπως αυτή:

 

 

 

Στο μώλο του Αγίου Νικολάου λίγα μέτρα μακριά από τα παγκάκια όπου ξαποσταίνουν αρκετοί συμπολίτες μας, απέναντι από επιχείρηση  εστίασης που λογικά θα ανοίξει το προσεχές διάστημα…

 

Ένα τεράστιο δέντρο κείτεται στα νερά της λίμνης…

 

Με την πτώση του έχει ξεριζώσει και μέρος του πλακόστρωτου

 

 

 

Στο ίδιο σημείο, λίγα μέτρα πιο κάτω, η ίδια σχεδόν εικόνα…

 

 

2 δέντρα δεν άντεξαν σε τόσο μικρό διάστημα…

 

Αν παρατηρήσετε καλά στη διαδρομή θα δείτε πως πολλά από τα δέντρα που βρίσκονται στην πλευρά της λίμνης έχουν πάρει μια επικίνδυνη κλίση.

 

Πόσο ακόμα θα αντέξουν; Πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι για διερχόμενους, ψαράδες κλπ; Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να απαντήσει, πολλοί όμως κάνουμε υποθέσεις…

 

Ακόμα και σε αυτό τον τεράστιο πλάτανο θα δείτε πως κάτι δεν πάει τόσο καλά…κάτω ακριβώς θα στηθούν τραπεζοκαθίσματα τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

 

 

 

 

Επιπλέον, το οδόστρωμα βρίσκεται ακόμη σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οι ρίζες, οι λακκούβες και η σκόνη είναι κάτι παραπάνω από ενοχλητικά, παρά τις εργασίες καλλωπισμού που έγιναν.

 

Εργασίες που δεν έγιναν σε όλα τα σημεία, όπως θα δείτε στις επόμενες φωτογραφίες:

 

Πεσμένα κάγκελα…

 

 

 

Χόρτα που δεν έχουν κοπεί στην πολυσύχναστη περιοχή της Μαυριώτισσας, στον δρόμο μάλιστα που οδηγεί στις τουαλέτες που υπάρχουν στο χώρο.

 

 

 

 

 

Ακόμα και αυτές τις εικόνες μπορεί να συναντήσει κανείς το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από ένα σαββατόβραδο στην «πλαζ» με πολλές μπύρες…

 

 

Τα σκουπίδια τη Δευτέρα το μεσημέρι που περάσαμε ξανά είχαν συλλεχθεί.
Όμως αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μια ποσότητα όπως αυτή των φωτογραφιών μπορεί άνετα να καταλήξει στη λίμνη, είτε από διερχόμενα ζώα είτε από τον αέρα, μέχρι να περάσει το απορριμματοφόρο.

 

 

 

 

 

 

Χωρίς να εστιάσουμε στο επίσης πολύ μεγάλο πρόβλημα – που είναι κατά την γνώμη μας η ρύθμιση της κυκλοφορίας στη γυρολιμνιά, ο καθορισμός προτεραιοτήτων και κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς τόσο από τους οδηγούς  (που δεν βρίσκονται στο ράλλυ ακρόπολης για να κάνουν επίδειξη των σπορ αυτοκινήτων τους), όσο και από τους πεζούς, ποδηλάτες και δρομείς που δεν διαπιστώνουν πως βρίσκονται σε έναν δρόμο από όπου διέρχονται νόμιμα αυτοκίνητα (και ασθενοφόρα μέχρι κάποιο σημείο)-  θα συγχαρούμε τα συνεργεία του Δήμου για τις εργασίες καλλωπισμού, την τοποθέτηση νέων παγκακίων σε διάφορα σημεία, την τοποθέτηση φράχτη γύρω από κάποιους κάδους απορριμμάτων και φυσικά την ανάδειξη των «μαγαζιών» που ο κόσμος δεν σταματά να εξερευνά παρά τους κινδύνους για τραυματισμό.

 

 

Τα προβλήματα της περιοχής όμως θεωρούμε πως παραμένουν σημαντικά για την πιο όμορφη διαδρομή της πόλης μας και όπως σε όλα έτσι και εδώ ισχύει πως πρέπει να κρατάμε  χαμηλούς τόνους και να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

 

Χ.Κ.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *