ΣΟΚ από το «Λουκέτο» στην Airtickets – Τι ισχύει αν έχετε κλείσει εισιτήρια

Επισημοποιήθηκε η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό η εταιρεία Tripsta, που διαχειριζόταν τα online ταξιδιωτικά πρακτορεία airtickets και travelplanet24.

Η Tripsta και η Airtickets ανακοίνωσαν ότι τις προσεχείς ημέρες είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους και να αναστείλουν προσωρινά την έκδοση μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων.

Κάνουν σαφές ότι πρώτο μέλημά τους υπήρξε η εξασφάλιση των δεδουλευμένων και όλων των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους και η εξόφληση όλων των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές διευκρινίζεται ότι τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις όλων των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ και οι ιστότοποι των εταιρειών λειτουργούν και θα λειτουργούν κανονικά.

Στην ανακοίνωση του ομίλου εταιρειών Tripsta γίνεται λόγος για αναίτια και άδικη συμπεριφορά συνεργατών του και συγκεκριμένα πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων, που -όπως τονίζουν- αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Airtickets

«Το επιχειρηματικό πλάνο που εφαρμόστηκε, η περικοπή των δαπανών και η εξισορρόπηση των προβλημάτων ρευστότητας των εταιρειών, οι οποίες έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είχαν ήδη αρχίσει να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και δημιούργησαν βάσιμες προοπτικές για την επιχειρηματική ανάκαμψή τους.

Επιπλέον, η καινοτόμος συμφωνία που πέτυχαν οι εταιρείες με την ΙΑΤΑ, που εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, και η πολύ ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τη θετική έκβαση του εγχειρήματος.

Δυστυχώς, όμως, συγκεκριμένοι συνεργάτες, προσδοκώντας σε πρόσκαιρα οφέλη, αντί να σταθούν αρωγοί, υπονόμευσαν οποιοδήποτε σχεδιασμό και με απαράδεκτο τρόπο έπληξαν την επιβίωση των δύο εταιρειών.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν ένα τόσο ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, που κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας τους».

Οι Tripsta και Airtickets, τέλος, προανήγγειλαν την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη και υπογραμμίζουν ότι είναι οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου και οι μοναδικές που ανταγωνίστηκαν ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες άλλωστε «θα είναι και μοναδικές ωφελημένες από τη σημερινή εξέλιξη» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

● Περιορισμένες είναι οι επιπτώσεις της Aegean από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ταξιδιωτικά γραφεία Travelplanet 24 και Airtickets. Η έκθεση του ομίλου, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή του, υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά τις 400 χιλιάδες ευρώ.

 

efsyn.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *