«Συναυλία με λουκουμάδες και σουβλάκι υπό τις ευλογίες του δήμου Καστοριάς»- Επιστολή αναγνώστη που πρέπει να μας προβληματίσει

Με αφορμή τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο πραγματικά όμορφο πάρκο της Πολυκάρπης, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις αυθαιρεσίες που συνδέονται με τις μουσικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια τα οποία επιχορηγεί ο δήμος Καστοριάς και η Αντιπεριφέρεια, και εθελοτυφλεί το προεδρείο του συλλόγου εστιάσεως.

Υπό την σκέπη των πολιτιστικών εκδηλώσεων, σύλλογοι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (μόνο κατά τη σφραγίδα), βγάζουν χιλιάδες ευρώ αφορολόγητα σε λίγες μόνο ώρες. Κι αυτό με τις ευλογίες τις εφορίας, του δήμου Καστοριάς και της Αντιπεριφέρειας, σε βάρος των φορολογούμενων εστιατόρων της περιοχής, οι οποίοι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, φόρο εισοδήματος, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, ενοίκιο, προμηθευτές, προσωπικό, ΔΕΥΑΚ, τέλη παρεπιδημούντων, ρεύμα, τηλέφωνο κ.ά.

Κάποιοι βγάζουν χρήματα με το πρόσχημα ότι υπηρετούν τον πολιτισμό κύριε Αγγελή, κύριε Αδαμόπουλε και ανύπαρκτοι κύριοι του συλλόγου εστιάσεως. Ο εστιάτορας που διατηρεί κατάστημα στην Πολυκάρπη, για να πουλήσει δύο χιλιάδες και πλέον σουβλάκια και δύο χιλιάδες και πλέον μπύρες, θα πρέπει να περάσουν πολλοί μήνες.

Κύριοι είστε υπόλογοι για τα δημόσια χρήματα που διαχειρίζεστε. Είστε υποχρεωμένοι να βάλετε ένα τέλος στο τοπικό πανηγύρι αισχροκέρδειας.

Κύριε Αγγελή, ως φορολογούμενος πολίτης και ως κάτοικος της Καστοριάς, παρακαλώ να μου αποδώσετε λογαριασμό για τις αφορολόγητες εισπράξεις από την εκδήλωση του Μάλαμα, την οποία επιδοτήσατε με 7.000,00€.

Αριθμός απόφασης δημοτικού συμβουλίου 168/17, θέμα 11ο, «Έγκριση συνδιοργάνωσης μουσικής εκδήλωσης με τον εκπολιτιστικό σύλλογο Πολυκάρπης «Δημιουργία» – έγκριση δαπάνης¨.

 

 

Ευάγγελος Δελμούζος
Κάτοικος Καστοριάς

 

 

 

editor’s point:

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Δελμούζο για την επιστολή του. Διαβάζουμε προσεκτικά και προβληματιζόμαστε από τα γραφόμενά του.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψή του;

 

Περιμένουμε και τις δικές σας επιστολές…έκφρασης! 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *