Σχολεία: Τι θα ισχύει για μάσκες, αποστάσεις και θρανία -Αντίστροφη μέτρηση για τα οριστικά μέτρα

Θέμα χρόνου είναι να κλειδώσουν τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Οπως ξεκαθάρισε η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως η χρήση μάσκας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς θα είναι υποχρεωτική.

Ωστόσο παραμένει υπό συζήτηση από ποια ηλικία και μετά οι μαθητές θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.
Ομόφωνη απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Η υπ. Παιδείας αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19 τόνισε πως «ήταν ομόφωνη απόφαση το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και στην Ρίτσα Μπιζόγλη, εξήγησε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές. Επίσης, διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, αντισηπτικά από τους Δήμους, και άλλα μέτρα.

Διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.
Ολα θα είναι υπό παρακολούθηση και αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα

Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπ. Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου».
Σε πλήρη ετοιμότητα υπουργείο και σχολεία

Σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων σε σχολεία ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κ. Κεραμέως. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί .

Τι θα ισχύει με τα θρανία

Υπέρ της επιστροφής όλων των μαθητών στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου τάσσεται και ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, αλλά, όπως διευκρινίζει στο ethnos.gr, θα πρέπει να υπάρξει και επιπλέον συνδυασμός μέτρων ώστε να υπάρχει προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως δηλώνει ο κ.Τσακρής στο ethnos.gr «Το ιδανικό θα ήταν κάθε μαθητής να καθόταν μόνος του σε ένα θρανίο αλλά και να πηγαίνουν τα παιδιά πρωί – απόγευμα για μάθημα».
iefimerida.gr

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *