Σάλος με τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό

Το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού δεν σταμάτησε να δέχεται τις προηγούμενες ώρες  κατοίκους με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Η ίδια εικόνα και στο Νοσοκομείο Καστοριάς, με τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν τον έναν μετά τον άλλον ασθενείς από το Άργος Ορεστικό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με έντονη διάρροια κι εμετό.

Ανάρπαστα έγιναν στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σκευάσματα για τα συμπτώματα αυτά, ενώ χρυσές δουλειές έκαναν και τα περίπτερα που ήταν ανοιχτά εκείνη την ώρα για ένα αναψυκτικό τύπου Κόλα και μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής αναστατώθηκαν- και όχι άδικα- καθώς τα κρούσματα είναι εκατοντάδες. Η αιτία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, με το Δήμο Άργους Ορεστικού να δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν ευθύνεται το νερό της πόλης.

Το φαινόμενο πάντως εξασθενεί ώρα με την ώρα. Τα αποτελέσματα των έκτακτων μικροβιολογικών αναλύσεων του νερού στο Άργος Ορεστικό αναμένονται σύντομα.

Υπομονή και περαστικά στους συμπολίτες μας!

 

Διαβάστε τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου Άργους Ορεστικού για την ασφάλεια του νερού και τη λειτουργία των Φαρμακείων για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καστοριάς θα λειτουργήσει περισσότερα φαρμακεία αυτές τις ημέρες

Με το φαινόμενο της γαστρεντερίτιδας να είναι σε εξέλιξη και την εμφάνιση κρουσμάτων και σε γειτονικούς οικισμούς, που δεν σχετίζονται με το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καστοριάς ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου να λειτουργήσει, κατ’ εξαίρεση, μεγαλύτερο αριθμό φαρμακείων στον Νομό και να φροντίσει για την επάρκεια των απαραίτητων φαρμακευτικών σκευασμάτων, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, το Νοσοκομείο Καστοριάς, την Αντιπεριφέρεια Υγείας και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό του αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες του πραγματοποίησαν ολονύχτια παρακολούθηση των συστημάτων ύδρευσης.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση, καθώς στιγμές σαν κι αυτές απαιτούν σύνεση και συνεργασία και σε καμία περίπτωση αντιπαράθεση και παραπληροφόρηση.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού λοιπόν ευχαριστεί θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καστοριάς για την άμεση ανταπόκριση και κινητοποίησή του.

Ασφαλές το νερό του Άργους Ορεστικού δηλώνει ο Δήμος

Με αφορμή τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκύψει στην πόλη του Άργους Ορεστικού από τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ο Δήμος Άργους Ορεστικού διαβεβαιώνει ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης είναι ασφαλές, όπως προκύπτει και από τον ενδελεχή μακροσκοπικό έλεγχο που πραγματοποίησαν τα εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου τις τελευταίες ώρες.

Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα για μικροβιολογικές αναλύσεις (καλλιέργεια πιθανών αποικιών μικροβίων) οι οποίες για να ολοκληρωθούν απαιτούν χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο 24ώρων.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του Δήμου, διαπιστώνεται περίσσια υπολειμματικού χλωρίου στο δίκτυο ύδρευσης- 0,15 mg/l, περιεκτικότητα που θεωρείται απόλυτα ασφαλής και ως εκ τούτου η ταυτόχρονη ύπαρξη μικροβίων είναι σχεδόν απίθανη έως αδύνατη.

Σε κάθε περίπτωση, η απόλυτη διασφάλιση θα πιστοποιηθεί από τα επίσημα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *