Σάλος από τις δηλώσεις Τζηκαλάγια για την «καλή κουβέντα»

Δεν είναι εύκολο να σχολιάσει κανείς τις δηλώσεις του Βουλευτή Ν. Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια στον τηλεοπτικό σταθμό TOP CHANNEL της Κοζάνης με θέμα το διορισμό του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς, κ. Γρηγόρη Χάτσιου.

Ο  κ. Τζηκαλάγιας παραδέχεται τη κουμπαριά με τον κ. Χάτσιο, δηλώνει πως το βιογραφικό του υπερίσχυε έναντι των υπολοίπων Καστοριανών βιογραφικών (συνεπώς δηλώνει πως είχε πρόσβαση σε αυτά) και καταλήγει με την δήλωση πως είπε μια καλή κουβέντα στο Υπουργείο για τον κ. Χάτσιο.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν την καλή κουβέντα άξιζαν και αν την είπε και για τους υπόλοιπους συντοπίτες υποψηφίους.

Μην ξεχνάμε πως τα προσόντα για να κάνει κανείς αίτηση για τη θέση ήταν απλά ένα πτυχίο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. (Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική 
μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη
κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.)

 

Τη εποχή που χιλιάδες νέοι άνθρωποι έχουν συλλογή από πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ειδικεύσεις και αναζητούν μια ευκαιρία για επαγγελματική εμπειρία, δηλώσεις όπως αυτές προβληματίζουν για το πόσο σημαντικό προσόν τελικά είναι «μια καλή κουβέντα» για μια διοικητική θέση ή μια καλή γνωριμία για μια θέση ειδικού συνεργάτη.

 

 

 

Το ρεπορτάζ του kontranews.gr για την συνέντευξη:

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς, παραχώρησε συνέντευξη στο TOP CHANNEL Κοζάνης, με αφορμή την αποκάλυψη ότι ο Γρηγόρης Χάτσιος που επελέγη ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς είναι κουμπάρος του.

«Δεν υπάρχει συγγένεια εξ’ αίματος, το ότι είναι συμμαθητής μου, παιδικός φίλος και μας συνδέει και μια κουμπαριά, αυτό δεν έχει καμία σημασία»

Ο κ. Τζηκαλάγιας ανέφερε ακόμη: «Οι υποψήφιοι για τη θέση του διοικητή ήταν 15-16, από αυτούς οι 6-7 ήταν Καστοριανοί, από τους οποίους ο κ. Χάτσιος υπερείχε κατά πολύ σε προσόντα. Ο συγκεκριμένος που τελικά επιλέχθηκε είναι απόφοιτος του Μαθηματικού, αριστούχος, συμμαθητής μου, έκανε μεταπτυχιακό στην Αγγλία στην Πληροφορική, δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια ως ιδιοκτήτης Σχολών Πληροφορικής (μάλιστα ήταν ο πρώτος που δίδαξε Πληροφορική στον νομό Καστοριάς), είχε για αρκετά χρόνια Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, την τελευταία δεκαετία ανήκει στο προσωπικά των ΤΕΙ σε όλη τη Δυτική Μακεδονία».

Στο λεπτό 4:01

Ζ.ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ:  Όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχει συγγένεια εξ αίματος, το ότι είναι συμμαθητής μου και παιδικός μου φίλος, και μας συνδέει και μια κουμπαριά όπως λέτε αυτό δεν έχει καμιά σημασία..

στο 5:40

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ.Χάτσιος στην ανακοίνωσή του λέει στο τέλος, “ευχαριστώ και τον κ.Τζηκαλάγια”. Για ποιο λόγο σας ευχαριστεί; Εσείς είπατε μια καλή κουβέντα για τον ίδιο;

Ζ.ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ : Βεβαίως! Φυσικά και την είπα, εννοείται!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Την είπατε! Στην επιτροπή εννοώ. Γι αυτό σας ευχαριστεί.

Δείτε το απόσπασμα:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *