Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Η ανθρωπιά και η συμπαράσταση γίνεται πράξη από την Ομοσπονδία μας! Μια πρωτοβουλία σε πανελλαδικό επίπεδο υπό την αιγίδα της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. σε συνεργασία με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και τη συμβολή της εταιρείας ACS θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες. Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από την Ομοσπονδία μας

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. αντιλαμβανόμενη την τεράστια ανάγκη για βοήθεια στους πρόσφυγες και κυρίως στα παιδιά των προσφύγων, κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της και με την υποστήριξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να συγκεντρώσει παιδικά ρούχα, υποδήματα αλλά και γάλατα μακράς διάρκειας μέσα από τις τάξεις της.

Είναι ανάγκη να αποδείξουμε, ακόμη και εμείς που βρισκόμαστε, στην πρώτη γραμμή της φύλαξης των συνόρων, στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πως δεν είμαστε απέναντι από αυτά τα παιδιά αλλά βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, αυτή της ανθρωπιάς. Οι καθημερινοί πνιγμοί των παιδιών δεν μπορεί άλλο να μας αφήνουν ανεπηρέαστους. Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε κάθε συνάδελφο αλλά και κάθε πολίτη, να προσφέρει ότι έχει και ότι μπορεί σε αυτά τα παιδιά που η προσφυγιά τα οδήγησε σε άγνωστες και επικίνδυνες για τη ζωή τους διαδρομές. Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να επιδείξει προς τους πολίτες, πως διακατέχεται και από ανθρωπιά αλλά και από ευαισθησία. Δεν μπορεί να ενεργεί μόνο μέσα στα αυστηρά στερεότυπα που τις επιβάλλουν οι συνθήκες. Τα αντανακλαστικά της πρέπει να διατηρηθούν ζωντανά και να αποδεικνύει καθημερινά πως μπορεί να ανταποκρίνεται και στα κελεύσματα ανθρωπιάς.

Για τους λόγους αυτούς, από 15 έως 30 Νοεμβρίου σε όλες τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Επικράτειας αλλά και στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης , θα μπορούν ένστολοι αλλά και πολίτες, να προσφέρουν βοήθεια σε παιδικά ρούχα , υποδήματα και γάλατα μακράς διάρκειας για τα παιδιά των προσφύγων που τα έχουν ανάγκη.

Με την υποστήριξη της ACS Courier, μέσω των Υπηρεσιών μας, θα συγκεντρώσουμε όλη αυτή τη βοήθεια από όλη την Ελλάδα, σε Αττική και Καβάλα. Η Ομοσπονδία μας, με την συνεισφορά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας – που στέκεται αρωγός στη μεγάλη αυτή προσπάθεια- , θα μεταφέρει όλη τη βοήθεια σε κάθε νησί του Αιγαίου που κατακλύζεται από πρόσφυγες.

Μια αγκαλιά ….ζεστασιάς για τα μικρά παιδιά από τους ένστολους.

ypografes2016

 

695x1025-images-stories-afisa_paidia

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *