Πρωτοφανής καταγγελία Δ.Σ. Υπαλλήλων Δήμων Ν. Καστοριάς ενάντίον Αντιδημάρχου Καστοριάς

Τρομακτικές καταγγελίες αναγράφονται στην επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ εναντίον του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Άκη Λιάμη.

Αγενής συμπεριφορά σε εργαζομένους, απαξίωση ρόλου μόνιμων Υπαλλήλων, αλόγιστη χρήση δημοτικού στόλου, ύβρεις, κλίκες, παραβίαση εργατικής νομοθεσίας, στοχοποίηση και άλλα πολλά περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

Η συμπεριφορά του εν λόγω αντιδημάρχου συζητιέται εδώ και καιρό στους κύκλους εργαζομένων, η σύνταξη και δημοσιοποίηση ενυπόγραφης επιστολής με όλο το κατηγορητήριο αποδεικνύει ότι το ποτήρι πλέον ξεχύλησε και η υπομονή εξαντλήθηκε.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος ανανέωσε πρόσφατα τη θητεία του κ. Λιάμη για έναν ακόμη χρόνο, δεν έχει πλέον την ευχέρεια να «σφυρίζει αδιάφορα» στην πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα, καταγγελία, ενάντια σε άτομο προσωπικής του επιλογής για μία καίρια έμμισθη θέση.

Είναι καιρός να κατανοήσουμε όλοι ότι Δήμαρχοι,  Αντιδήμαρχοι πρόεδροι κλπ πάνε κι έρχονται, αλλά οι υπηρεσίες, οι υπάλληλοι και η δημοτική περιουσία είναι το Α και το Ω της λειτουργίας των Δήμων. Οφείλουμε να τη σεβόμαστε!

 

Η καταγγελία:

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Καθημερινότητας του Δήμου Καστοριάς, κ. Λιάμης, μας έδειξε από την αρχή το πρόσωπό του, καθώς από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, επιτέθηκε φραστικά και με χυδαίο τρόπο στον Πρόεδρο του Συλλόγου, δηλώνοντας  ότι γράφει στα ………………… του  τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη με στοχοποίηση συγκεκριμένων εργαζόμενων (στελεχών και μη της Διεύθυνσης), που απλώς δεν τους “γουστάρει”. Οι φωνές, οι ύβρεις, και οι απειλές, ανήκουν στο καθημερινό “ρεπερτόριο” του αντιδημάρχου.

 Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Απαξίωση του ρόλου του Διευθυντή και των Προϊσταμένων τμημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και κατάργηση της Διοικητικής ιεραρχίας (“εγώ κάνω κουμάντο εδώ…”)
  • Παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας (παράνομη ανάθεση καθηκόντων σε εργαζόμενους που δεν έχουν την κατάλληλη ειδικότητα ή τα κατάλληλα προσόντα) και καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας
  • Αλόγιστη χρήση των μέσων και του εξοπλισμού του αμαξοστασίου, από τον ίδιο και τους «περί αυτόν», αδιαφορώντας για τη σωστή, ασφαλή και νόμιμη χρήση τους
  • Παρεμβάσεις στο περιβάλλον, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις
  • Προνομιακή μεταχείριση προς συγκεκριμένους εργαζόμενους και δημιουργία ομάδων (αρεστών και μη) και κλίματος τρομοκρατίας, εντός της Υπηρεσίας
  • Καθημερινές άσχημες και αγενείς συμπεριφορές προς εργαζόμενους.

Οι παραστάσεις μας προς τον Δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα, πάμπολλες χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Καλούμε το Δήμαρχο να επαναφέρει στην τάξη τον αντιδήμαρχο και επιφυλασσόμαστε, για την άσκηση από την πλευρά μας, κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *