Το πρόγραμμα λουτροθεραπείας για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ – Προϋποθέσεις & αιτήσεις

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης εφαρμόζει το πρόγραμμα: «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ» έτους 2016.  

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τοποθεσία

Χρονική Περίοδος

Αριθμός Ηλικιωμένων

Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος»

17/8/16 – 24/08/16

30

ΣΥΝΟΛΟ

30

Η διάρκεια διαμονής κάθε δικαιούχου του προγράμματος ορίζεται στις επτά (7) διανυκτερεύσεις. Η εξασφάλιση διατροφής στους δικαιούχους θα γίνεται με μέριμνα του Ξενοδοχείου και θα περιλαμβάνει απαραίτητα πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Η συμμετοχή των φιλοξενουμένων στις λουτροπόλεις ανέρχεται στο ποσό των 8,00€ ημερησίως καθώς επίσης επιβαρύνονται και με τα έξοδα της εκάστοτε χρήσης του ιαματικού λουτρού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

1. Ηλικιωμένα άτομα 60 ετών και άνω και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.

2. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

3. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας του Δημοσίου

4. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για εγγραφές στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καστοριάς, καθώς και στις κοινωνικές υπηρεσίες (Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι) και ΚΑΠΗ των Δήμων της περιοχής τους.

Δικαιολογητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα :

 Αίτηση

– Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας του τελευταίου οικονομικού έτους

– φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

– φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ

– φωτοαντίγραφο απόφασης αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή φωτοαντίγραφο αίτησης για επανεξέταση από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, αν η σχετική βεβαίωση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας

– Ιατρική γνωμάτευση θεράποντος ιατρού στην οποία θα αναφέρεται η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η ανάγκη υποβολής του σε λουτροθεραπεία ή πηλοθεραπεία

Κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών στην υπηρεσία της ΠΕ Καστοριάς έως 10/08/2016

Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Καστοριάς, αρμόδια υπάλληλος κα Ρεσίνη Σοφία τηλ. 2467350284

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *