Προφυλακιστέος ο 27χρονος από την Καστοριά με το απεχθές υλικό παιδικής πορνογραφίας

Το δρόμο για τις φυλακές του Φελλίου Γρεβενών πήρε ο 27χρονος από την Καστοριά, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης

και κατασχέθηκε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, μετά την απολογία του  στον ανακριτή.

Εις βάρος του 27χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος την Τετάρτη, όταν είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Καστοριάς, όπου είχε ζητήσει και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Ο εντοπισμός του έγινε από τη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Τμήμα Ασφάλειας Καστοριάς, μετά και από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α.

Παρουσία δικαστικών λειτουργών, έγιναν ταυτόχρονες έρευνες σε Καστοριά και Αττική σε δύο άτομα στις κατοικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, επτά σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο εξωτερικές κάρτες αποθήκευσης.

Από την επιτόπια έρευνα  εξακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο ατόμων, ενώ στη κατοχή του 27χρονου στην Καστοριά, που συνελήφθη βρέθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Στην περίπτωση της Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την εξέτασή τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Τι είναι η παιδική πορνογραφία…

 

Παιδική πορνογραφία ορίζεται ως οι αναπαραστάσεις ανηλίκων που συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις ή καταστάσεις που υποδηλώνουν σεξουαλικές δραστηριότητες. Μερικές φορές ο ορισμός περιλαμβάνει εικόνες που έχουν υποστεί επεξεργασία από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η παιδική πορνογραφία θεωρείται έγκλημα και υπόκειται σε ποινικές κυρώσεις.

Η παιδική πορνογραφία ορίζεται διαφορετικά από τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Διαδικτυακά Εγκλήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η παιδική πορνογραφία έχει τις εξής μορφές:

  • Ένας ανήλικος που συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα.
  • Ένα άτομο που συμμετέχει σε σεξουαλική δραστηριότητα προσποιούμενο ότι είναι ανήλικο.
  • Ρεαλιστικές εικόνες που αναπαριστούν ένα ανήλικο να συμμετέχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *