Προεκλογική περίοδος για γέλια και για κλάματα στην Καστοριά

Ο χρόνος περνά γρήγορα και πότε θα βρεθούμε από την παραλία, μπροστά σε μια κάλπη για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, ούτε που θα το καταλάβουμε.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον -και πολλή προσοχή- τις κινήσεις των συνδυασμών που διεκδικούν (μέχρι στιγμής) επίσημα την ψήφο του Καστοριανού δημότη και έχουμε να πούμε το εξής: ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ! Τρομάζουμε ακόμη και να σκεφτούμε πώς θα εξελιχθεί το θέατρο του παραλόγου το οποίο θα παρακολουθήσουμε (δυστυχώς) τις επόμενες εβδομάδες.

Ας ξεκινήσουμε με το αργό και βασανιστικό μαρτύριο της ανακοίνωσης των υποψηφίων, πριν αναλύσουμε τις υποψηφιότητες.

Αγαπητοί υποψήφιοι….Μήπως δεν μιλάτε με τους υποψηφίους σας; Μήπως η επικοινωνία μεταξύ σας δεν είναι τόσο καλή ώστε να είστε βέβαιοι πως όποιος έχει αποφασίσει να συμμετάσχει τελικά στον συνδυασμό σας, το έχει ανακοινώσει ήδη σε συγγενείς, γνωστούς, γείτονες, συναδέλφους. Μας έχει κάνει ήδη και friend request. Ακόμα και εκείνος ο αχώνευτος συμμαθητής με τον οποίο δεν ανταλλάσσαμε ούτε «γεια» για δεκαετίες, όταν τον συναντήσαμε στη λαϊκή μπροστά από τον πάγκο με τα καρπούζια μάς ζήτησε αμέσως την ψήφο του δίνοντάς μας και ένα καρτελάκι με το τηλέφωνό του και το επάγγελμά του… Και πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, τι να το κάνω εγώ το καρτελάκι με το τηλέφωνό του; Να τον πάρω να του ζητήσω ένα κιλό ντομάτες (π.χ.) αν είναι αγρότης; Ή μήπως πιστεύτε ότι θα δω τη ρετουσαρισμένη φωτό ενός ανθρώπου σε ένα καρτελάκι και θα την κουβαλώ στο πορτοφόλι -ως άλλο φυλαχτό- μέχρι τις εκλογές, έστω, για να μην ξεχάσω να τον ψηφίσω;

Θα έπρεπε να αντιλαμβάνεστε πως η τακτική του «ανακοινώνω κάθε τρεις και λίγο τους πρώτους 15, μετά  κι άλλους 31, πάρτε κι άλλους 23 πιο μετά…είναι κουραστική και ταυτόχρονα αστεία για εμάς, όσο κι αν μας αρέσει η κοινωνική κριτική (κουτσομπολιό). Ειδικά όταν δεν έχει κάποια λογική συνέχεια. Πείτε π.χ. ότι πρώτα βγάζουμε τις γυναίκες 18-39 με ύψος <1.65.

Ε, ακόμα κι αυτό θα είχε κάποια λογική.

Για να μην σας ταλαιπωρούμε, θα σας πούμε το μυστικό….γνωρίζουμε ποια «τρανταχτά» ονόματα θα σας πλαισιώσουν, τα φωτογραφίζετε συνεχώς δίπλα σας, τους έχετε παραστάτες, μπάστακες, μαϊντανούς…. πώς να σας το πούμε κομψά; Φέρνοντας, ίσως, σε δύσκολη θέση κι άλλους υποψηφίους που σας έσφιξαν το χέρι.

Μια μικρή κοινωνία είμαστε, γνωρίζουμε περισσότερα από όσα θα έπρεπε ακόμα και για 2 γειτονιές παραδίπλα. Επικοινωνιακά, θα σας εκμυστηρευτούμε ότι φαίνεται πιο πολύ σαν να τρέχετε (πασχίζετε, δηλαδή) κατά το διάστημα που μεσολαβεί από τη μία ανακοίνωση μέχρι την άλλη, να «κλείσετε» νέα ονόματα για να ανακοινώσετε. Κι αν κρίνουμε από αυτά που βλέπουμε μέχρι στιγμής…θεωρούμε ότι επιβεβαιωνόμαστε.

Τι να κάνετε όμως κι εσείς, κατανοούμε απόλυτα το άγχος και τη δυσκολία σας. Γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα σε έναν δήμο που ψηφίζουν πάνω κάτω 14.000 άνθρωποι, να βρεθούν 1000 υποψήφιοι και μάλιστα αξιόλογοι…Γιατί αν έχουμε όντως 5-6 ψηφοδέλτια μέχρι τέλους, περίπου τόσοι θα χρειαστούν, αν θέλουμε να μιλάμε για συνδυασμούς με αξιώσεις για τη νίκη.

Κι όσο ο χρόνος περνάει, αναλώνονται οι συνδυασμοί σε ένα άτυπο παιχνίδι εντυπώσεων και δύναμης,  χωρίς προφανή ουσία για τον τόπο μας. Γιατί εμείς αγωνιούμε για το τι έχετε σκοπό να κάνετε, να βρούμε λόγους να διαλέξουμε εσάς και όχι τους άλλους. Ελάχιστα μας νοιάζει η δημοσίευση με θέμα εάν ο κύριος Υποψήφιος Υποψηφίου, επάγγελμα ελεύθερος επαγγελματίας, αγνώστου προέλευσης και ταυτότητας, είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Βουυυρ για την δημαρχιακή καρέκλα».

Αυτοκριτική και Πρόγραμμα θέλουμε να ακούσουμε…

Επιθυμούμε να μας πείσετε ότι γνωρίζετε τα προβλήματα και τις αδυναμίες του τόπου μας, γιατί η κατανόηση του προβλήματος είναι η μισή θεραπεία, ως γνωστόν. Τώρα, αν έχετε και κάποιες εφαρμόσιμες προτάσεις για την άμεση επίλυσή τους, ε αυτό θα σας κάνει να ξεχωρίσετε. Μιλήστε για τους στόχους σας και αφήστε τους υποψηφίους σας να κάνουν τον αγώνα τους βασισμένο σε εκείνους. Σίγουρα θα προτιμάτε να μας μιλάνε εκεί έξω για πρόγραμμα και όραμα, παρά να παραπονιούνται γιατί ανακοινώθηκαν πρώτοι, δεύτεροι, τριακοσιοστοί ή να απολογούνται για την πίεση που δέχτηκαν να «κατεβούν». Γιατί ναι. Αυτά γίνονται εκεί έξω όσο κι αν λέτε ότι είστε μια χαρούμενη ενωμένη ομάδα…αυτό πολλές φορές δεν βγαίνει προς τα έξω, πιστέψτε μας.

Δυσκολότερο έργο θεωρούμε ότι έχει η νυν Δημοτική αρχή η οποία βλέπει το έργο της να μην έχει εκτιμηθεί όσο θα ήλπιζε, ειδάλλως δεν θα τολμούσε κανείς να τα βάλει με μια ανίκητη dream team…πώς να το πούμε κομψά; Θα είχε τη δεύτερη θητεία δεδομένη. Εννοούμε, δηλαδή, ότι η παράταξη Κορεντσίδη δεν μπορεί να κάνει τον «περίπατο» που θα έκανε αν είχε μια πραγματικά υπερ- επιτυχημένη θητεία …ό,τι κι αν λέει, ό,τι κι αν πιστεύει. Μπορείτε να φανταστείτε π.χ. τον Παπουλίδη (που κάποιοι επιμένουν να νομίζουν ότι εάν παρομοιάζουν διαδικτυακά τις 2 Δημαρχίες Κορεντσίδη – Παπουλίδη, κάνουν καλό) να χάνει τη 2η φορά που ζήτησε την ψήφο του Καστοριανού λαού; Με τίποτα, γι’ αυτό και πήρε 68% από τον πρώτο γύρο απέναντι στον επίσημο της ΝΔ, το 1998 (δείτε εδώ ποσοστά)…Μάλλον αυτή είναι η διαφορά τους, τελικά. Εκείνος έπεισε τον κόσμο, όχι 2-3 ραδιο «δημοσιογράφους» (συν τον ένα που είναι και μέλος της ομάδας (!!) ) και άλλους αναπαραγωγούς ΔΤ.

Η κατάσταση αυτή φαίνεται να πιέζει στενά τους διοικούντες  οι οποίοι με καθημερινές ανακοινώσεις και non stop συνεντεύξεις των νυν Αντιδημάρχων (άραγε οι καινούριοι του συνδυασμού, αν κι εφόσον εκλεγούν, θα έχουν καμία μοίρα στις θέσεις αυτές;) προσπαθούν να πείσουν τον Καστοριανό ότι η Καστοριά μεταμορφώνεται από τα έργα και τις παρεμβάσεις-ζωτικής σημασίας (ποιότητα ζωής, πολιτισμός, υποδομές ξέρετε εσείς, τα ζούμε). Στην ουσία ακούμε επαναλαμβανόμενα για τον κόμβο και το 1 χλμ της Ορεστείων, μαζί με τις κούνιες στο Ντολτσό που ναι μεν ξεκίνησαν τα έργα, αλλά συνεχίζονται με ρυθμό χελώνας στερώντας προφανώς κι άλλο ένα Καλοκαίρι από τα παιδάκια που μαζεύονται στην σχεδόν ακατάλληλη παιδική χαρά στο ΚΑΠΗ. Εδώ να επαναλάβουμε ως καλοί ακροατές ότι ο Δήμος Αθηναίων είχε κάποτε 5 πιστοποιημένες χαρές ενώ της Καστοριάς έχει ήδη 10+ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντως (αυτά βέβαια άλλαξαν αλλά τα ακούμε ακόμα τόσο συχνά δημόσια που πρέπει να θεωρείται μεγάλη ατάκα)

Ακούμε για την επίσης καθυστερημένη ασφαλτόστρωση και την τοποθέτηση λαμπτήρων/παγκακίων στο Γύρο της λίμνης (που είναι ακούρευτος και αφιλόξενος για ντόπιους και επισκέπτες φέτος, το μισό Καλοκαίρι), τις αναπλάσεις των πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης που όλο ξεκινούν την άλλη εβδομάδα, αλλά τελικά δεν ξεκινούν (έρχεται και καυτό δημοτικό συμβούλιο για τα δέντρα ), τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολείων (έργο που γίνεται παντού, αλλά εδώ διαρκεί η αναβάθμιση των λυκείων και του κλειστού γυμναστηρίου μήηηηνες περισσότερο από το ανακοινωθέν χρονικό πλαίσιο) και την επίλυση του προβλήματος για την αντικατάσταση του αγωγού της ΔΕΥΑΚ το οποίο λύθηκε, όλο υπογράφεται, αλλά μπουλντόζες δεν βλέπουμε πίσω από εκείνες του ΑΒΑΞ για το αέριο, μήπως και μπει άσφαλτος επιτέλους και γλιτώσει κανένα αμάξι από αυτούς τους λακκουβόδρομους που αναγκαζόμαστε να ανεχόμαστε. Για να μην αναλύσουμε τα άυλα (τουρισμός, συναντήσεις με Υπουργούς, αιτήσεις για συμμετοχή σε προγράμματα  και μελέτες) που ακούμε ότι κάποτε θα φέρουν πραγματική αλλαγή στον τόπο. Αν έχει μείνει κανείς μέχρι τότε, να τα θαυμάσει. Γιατί ακόμα κι ένας άσχετος θα καταλάβαινε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής είναι η ερήμωση και η ανεργία. Και σε αυτό έχει μερίδιο ευθύνης και η νυν δημοτική αρχή από την στιγμή που επί θητείας της η πόλη έχασε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά γέμισε αρκούδες. Οικολογική ανάπτυξη ΝΑΙ, υποδομές ΟΧΙ! Εκτός αν είναι έργο ανάπτυξης το νέο ξύλο στο παγκάκι στον Προφήτη Ηλία που περπατάει μια αρκούδα, ενώ ο Λιμναίους Οικισμός (ν1 προορισμός επισκεπτών) ξέχασε να περιμένει αυτόματα συστήματα και γενικά να αξίζει τα λεφτά που ζητάει από τον τουρίστα για να δει 5 καλύβες. Η πρόταση της νυν Δημοτικής Αρχής είναι να ανανεωθεί για 5 χρόνια η ώρα να συνεχίσει τη δουλειά από εκεί που σταμάτησε, χωρίς πολλές αλλαγές φανταζόμαστε σε ανθρώπους και φιλοσοφία. Άλλωστε ομάδα που νικάει, δεν αλλάζει, λένε οι φίλοι του αθλητισμού…Στην παρούσα περίπτωση ισχύει ότι νικάει; Νομίζει ότι νικάει; Τι να σας πούμε…γούστα, προσδοκίες και κυρίως αντίληψη είναι αυτά.

Την επανάσταση όμως υπόσχεται να κάνει μια άλλη κίνηση η οποία κινείται με πάθος και τόλμη προς το πεδίο της μάχης. Της εκλογικής μάχης ελπίζουμε να εννοούν και τα μέλη της, γιατί οι αντιδράσεις στα social media κρίνουμε ότι ξεχειλίζουν από φανατισμό προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα στους απλούς αναγνώστες των σχολίων. Με emojis επίδειξης δύναμης (💪 💪 💪 💪 💪) και με #hashtags που παραπέμπουν σε επαγγελματική ιδιότητα (άραγε αν το επάγγελμα του επικεφαλής ήταν ένας πολύ πετυχημένος επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης οίκου τελετών, θα βλέπαμε αντίστοιχα #μετοντελεταρχη;) θαρρείς πως ένας στρατός ανθρώπων ανεβαίνει στα άρματα προκειμένου να καταλάβει το Σκαπέρδειο μέγαρο. Να το απελευθερώσει από τα δεσμά, με ηθική και πειθαρχία. Με πίστη και υπακοή. Μακριά από συμφέροντα και -φτου κακά- ξεχνώντας τι σημαίνει η λέξη ρουσφέτια. Μέχρι να ακούσουμε (λεπτομερώς) από τα χείλη αυτών των αξιόμαχων της αυτοδιοίκησης,  τα οράματα και τα στρατηγικά βήματα της επόμενης ημέρας για τον Δήμο μας, διατηρούμε επιφυλάξεις για το εάν η φιλοσοφία της ομάδας στοχεύει στην ποσότητα ή στην ποιότητα, ρίχνοντας όλο το βάρος των ευθυνών στον στρατηγό της.

🤔Πάντως 300 υποψήφιοι επί 20 ψήφους ο καθένας=6000 ψήφοι. Όταν ψηφίζουν 14.000 άνθρωποι το λες και δύναμη…. (βρε λες να είναι αυτό το μυστικό και να υπάρχει όντως στρατηγική Νίκης ή μπορεί να γίνει ό,τι έγινε και στη μάχη του Μαραθώνα για τους Πέρσες;)

Συνεχίζουμε με μια διαφορετική πρόταση, η οποία ξάφνιασε αρκετούς και κυρίως μέλη της νυν Δημοτικής Αρχής γιατί θυμίζει τα βήματα εκείνης πριν από 4 χρόνια, κυρίως λόγω επαγγελματικής ιδιότητας των επικεφαλής. Πόσο αποφασισμένη είναι η ομάδα και ο επικεφαλής της ότι μπορούν και θέλουν, όντως, να διεκδικήσουν τη νίκη…ο χρόνος θα το δείξει. Πάντως μέχρι στιγμής δεν διακρίνουμε το πολιτικό θράσος και την πυγμή που ξεχειλίζει από άλλους διεκδικητές. Αν αυτό είναι καλό ή κακό, ο χρόνος θα το δείξει, επαναλαμβάνουμε. Μέχρι στιγμής θα μείνουμε στο παρασκηνιακό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα μεταξύ ΔΣ φορέων της γούνας που θυμήθηκαν τώρα μόνο να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στον κλάδο (googlαρετε «πτώση γουνοποιιας», να δείτε αποτελέσματα με τίτλους κειμένων όπως «κατάρρευση της παγκόσμιας γούνας» πόσα χρόνια πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία δημοσιεύτηκαν)  και για όλα φταίει ένας πρόεδρος και μπλα μπλα μπλα.

Όσο εμείς απ’ έξω αναρωτιόμαστε μέχρι πότε θα καταφέρνουν οι φορείς να επιδοτείται ένας και μόνος κλάδος στον τόπο μας συστηματικά και μέχρι πότε θα πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες αυτού του κράτους π.χ. αναστολές εργαζομένων τις οποίες ελπίζουμε να ελέγχουν οι μηχανισμοί αν δεν εργάζονται αν παραστεί ανάγκη (απαπα , τι σκεφτήκαμε τώρα) και για άλλες επενδύσεις άσχετες με τον κλάδο….οεο!

Αν η συγκεκριμένη ομάδα, λοιπόν, δεν απεμπλακεί σύντομα από όλο αυτό το κακόγουστο (πολιτικό) παιχνίδι (αν διαβάσατε την επιστολή του ΣΕΓ θα διαπιστώσατε ίσως ότι είχε και τρομερά συντακτικά και γραμματικά λάθη μαζί με όλα τα άλλα) και δεν αφιερωθεί αποφασιστικά και δυναμικά στον Δήμο και στον αγώνα γι’αυτόν, με το πρόγραμμά της εκφρασμένο από άτομα νέα και άφθαρτα (όποιος είναι δημοφιλής ή έχει μεγάλο σόι και φέρνει σταυρούς δεν είναι απαραίτητα κατάλληλος και αυτό ισχύει για όλους τους συνδυασμούς), τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Αίνιγμα αποτελούν οι άλλες 2 κινήσεις που δήλωσαν δημόσια το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη μάχη της κάλπης.

Η μία αφορά στην επιθυμία επιστροφής ενός πρώην αυτοδιοικητικού με εμπειρία σε καίρια θέση για τον Δήμο, κάποιες θητείες πριν. Αν ακούσει κανείς τις δημόσιες συνεντεύξεις του επικεφαλής σε Μέσα, θα καταλάβει ότι μιλάμε για μια πρόταση στην οποία ο επικεφαλής, έστω, δεν θα χρειαστεί να αναλώσει μήνες μέχρι να μάθει τα κατατόπια του Δήμου, τις υπηρεσίες, τις κοινότητες, τα βασικά τέλος πάντων. Αντιθέτως, είναι από τις λίγες φορές που ακούσαμε ήδη και προτάσεις, για την επίλυση λαθών και προβλημάτων. Βέβαια τα πράγματα αλλάζουν με αστραπιαίους ρυθμούς και έστω και ο ελάχιστος χρόνος αποχής μπορεί να είναι σημαντικός στην αυτοδιοίκηση. Η ψηφιακή μετάβαση, η αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας μετά τον Covid, η οικονομική κρίση, ένας νέος Υπουργός ή ένας νέος νόμος, ένα χρηματοδοτικό εργαλείο και άλλα πολλά, επηρεάζουν πολύ τον τρόπο διακυβέρνησης των ΟΤΑ, ακόμα και από μέρα σε μέρα. Έτυχε η πανδημία τώρα π.χ. ήρθαν λεφτά στα ταμία, βούλωσαν κάποιες τρύπες (νάτο το like για το νοικοκύρεμα και την επιτυχία). Αν οι επιχορηγήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο από το Υπουργείο, νάτες οι τρύπες ανοίγουν πάλι σαν τις λακκούβες τις Διάκου. Ίσως και η Δημοτική Αρχή Παπουλίδη σήμερα να μην κρινόταν από τις μελλοντικές γενιές τόσο πετυχημένη αν δεν υπήρχε το κονδύλι να ανανεώνονται οι πλάκες στις παραλίες και στα πεζοδρόμια κάθε χρόνο, σχεδόν. Ο χρόνος λοιπόν θα δείξει κι εδώ αν η κίνηση αυτή θα μπορέσει (τι κι αν θέλει) να φτάσει μέχρι τέλους σε αυτό τον αγώνα γιατί έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενσωματωθεί σε μια άλλη κίνηση.

Αίνιγμα, αποτελούσε και η τελευταία τελευταία (.) προσπάθεια να φτάσει στην 2η Κυριακή μια ομάδα που γνωρίζουμε ήδη από την παρουσία της στα δημοτικά έδρανα αυτής της τετραετίας. Μια ομάδα εσωστρεφής, χαμηλών τόνων που (λέει ότι) έκανε προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις και προτάσεις, περισσότερες από όσες βλέπαμε στα Συμβούλια. Βέβαια, τι κι αν ψάχναμε στα social της, τι κι αν σκανάραμε συχνά τα qr codes, οι ανανεώσεις στον ιστότοπο ήταν αραιότερες ακόμα και από εκείνες στην τουριστική ιστοσελίδα του δήμου που με τόσο θόρυβο και άγνοια παρουσίασε η Δημοτική αρχή. Όμως, λέμε ότι «αποτελούσε» αίνιγμα η επόμενη κίνησή της, γιατί η τελευταία συνέντευξη του επικεφαλής της ομάδας ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας συνοπτικά ότι αν δεν βρει κι άλλους υποψηφίους που έχουν τα κατάλληλα προσόντα, κατά το επόμενο δεκαπενθήμερο, δεν θα κατεβεί τελικά στις εκλογές και θα αφιερωθεί στη διοίκηση της αγαπημένης (και πραγματικά πολύ πετυχημένης) σχολικής μονάδας.

Αναγνωρίζει, δηλαδή, ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η ποσότητα είναι πολύ σημαντική σε αυτή την αναμέτρηση (πράγμα που θεωρούμε κακό, αλλά άντε να εξηγήσεις γιατί ο καθένας και η καθεμιά που έχουν μοναδικό στόχο μια ολιγόμηνη ΣΟΧ ή την συμμετοχή σε ένα ΔΣ με μισθό, είναι ακατάλληλοι για να πάει μπροστά ο Δήμος). Ο εν λόγω επικεφαλής μίλησε μάλιστα με γνώση και αφοπλιστική ειλικρίνεια για πολλά θέματα που τρέχουν στον Δήμο. Τόση, που αναρωτιόμαστε εάν πρέπει να κάτσουν υποχρεωτικά να τον ακούσουν με προσοχή και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι. Γιατί ακόμα κι αν κρίνουμε (υποκειμενικά είναι αυτά) χλιαρή την αντιπολιτευτική δράση που βλέπαμε από τα σπίτια μας (αναγνωρίζοντας φυσικά ότι κάθε Δημοτικό Συμβούλιο – τα οποία μπορείτε να δείτε στο Youtube, αν αντέχετε, ώστε να κρίνετε και μόνοι σας- ήταν περισσότερο μια παρωδία και μια παράσταση γεμάτη ειρωνείες, προσβολές  και ασέβειες, άρα ποιος ο λόγος και να χαλάς την ηρεμία σου), μόνο θετικά σχόλια θα κάνουμε μετά την παρουσία του στη συνέντευξη αυτή. Γιατί μόνο εύκολη δεν την κρίνει κανείς νοήμων άνθρωπος αν κάτσει και καταγράψει τις ερωτήσεις και την αντικειμενικότατη πίεση να αναδειχθεί το έργο της Δημοτικής αρχής, σε σύγκριση πάντα με την προηγούμενη του Αγγελή(στην οποία συμμετείχαν και αρκετά μέλη της νυν, σε καίριες θέσεις), μαζί και με άπειρα «καρφιά» για τους άλλους υποψηφίους. Όχι μπράβο στον επικεφαλής που αντιστάθηκε και στάθηκε στο ύψος του, και μόνο γι’ αυτή του την παρουσία θεωρούμε ότι ο Δήμος χρειάζεται τέτοιες παρουσίες στη διοίκησή του.

Last but not least, σας κρατήσαμε την πιο σταθερή πρόταση. Κι όταν λέμε σταθερή το εννοούμε. Τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε ιδέες. Ίσως και με σταθερό κοινό- ψηφοφόρους. Η λαϊκή συσπείρωση είναι η μόνη ομάδα που είναι βέβαιο ότι θα κατεβεί. Αφήστε που  πιστεύουμε ότι είναι ήδη -πραγματικά- έτοιμη, με ξεκάθαρες απόψεις και φιλοσοφία. Πρόταση που θα έφερνε πραγματική επανάσταση στον Δήμο Καστοριάς αν κινούνταν όπως στην Πάτρα με τον πολύ πετυχημένο Δήμαρχο, κ. Πελετίδη. Ε τότε θα μιλούσαμε για πραγματική ανατροπή. Αφήστε που βάζει γκολ από τα αποδυτήρια στον τουρισμό, γιατί μόνο τους κατασκηνωτές που έφερε αυτές τις μέρες στο Νεστόριο και τα φεστιβάλ που γίνονται κατά καιρούς, δεν τα φτάνει ούτε το farm trip που διοργανώνει η εταιρία – σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης (της οποίας ο Ιδιοκτήτης είναι και υποψήφιος Δήμαρχος σε τεράστιο Δήμο, παρεμπιπτόντως) του Δ. Καστοριάς, ούτε η Εμποροπανήγυρη και το Rally του Δ Αργους Ορεστικού.

Κουραστήκατε; Μα το καλό δεν άρχισε ακόμη…Σας είπαμε, μέχρι τον Οκτώβρη θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά…να είστε υποψιασμένοι!

 

Υ.Γ. Ωραίος αγώνας γίνεται στον Δήμο Άργους Ορεστικού…με επίκεντρο το Άργος και με ανθρώπους που γνωρίζουν και αγαπούν τον τόπο τους. Δεν είναι τυχαίο ότι παρουσιάζουν πραγματικά δυνατές και ζηλευτές ομάδες…

 

 

Με αλφαβητική σειρά:

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *