Η Πρέβεζα θα αναβαθμίσει το ιστορικό κέντρο και την τοπική αγορά της με το OPEN MALL – Έργα που προβλέπονται

2000€ επιδότηση σε καθέναν από τους 102 επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο OPEN MALL Πρέβεζας για αλλαγή της εξωτερικής όψης των καταστημάτων τους και δεκάδες άλλες παρεμβάσεις κι έργα προβλέπει το πρόγραμμα αξίας 1.762.880,00 € που αρχίζει να υλοποιείται στην πόλη της Ηπείρου.

Η Πρέβεζα προσπαθεί να αναβαθμίσει το ιστορικό κέντρο της, να στηρίξει την τοπική αγορά, τους επιχειρηματίες και φυσικά να δώσει κίνητρα για αγορές και ολοκληρωμένες εμπειρίες ψυχαγωγίας στους πολίτες.

Να υπενθυμίσουμε πως την τελευταία φορά η Καστοριά δεν μπήκε στον κόπο καν να αιτηθεί ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα, ενώ η αίτηση του Δήμου Άργους Ορεστικού απορρίφθηκε.

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούμε και να οργανώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση την επόμενη φορά, αν δε θέλουμε να μείνουμε στα λόγια για στήριξη της τοπικής αγοράς που πεθαίνει;

Κάθε προσπάθεια, άλλωστε,  είναι καλύτερη από την απραξία και τη μιζέρια…

 

 

Διαβάστε ειδικότερα ποια έργα προβλέπονται στο πρόγραμμα αυτό για την πόλη της Πρέβεζας:

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, ως συνδικαιούχος στο πρόγραμμα «Δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Πρέβεζα» OPEN MALL ΠΡΕΒΕΖΑΣ και Δικαιούχο τον Δήμο Πρέβεζας, έχει ξεκινήσει ήδη την υλοποίηση του έργου με πρώτο βήμα την πρόσληψη εξειδικευμένων συμβούλων για την διαχείριση του έργου. Άμεσα αρχίζει η υλοποίηση του υποέργου που αφορά στην «Ανάδειξη Ταυτότητας Εμπορικής Περιοχής» και στο…
οποίο συμμετέχουν και θα ωφεληθούν 102 επιχειρήσεις – καταστήματα, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Στα πλαίσια έναρξης των εργασιών το Επιμελητήριο απευθύνει την παρακάτω επιστολή ενημέρωσης στις ωφελούμενες επιχειρήσεις:
Όπως γνωρίζετε η εν λόγω πράξη αφορά τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Πρέβεζα με Δικαιούχο το Δήμο Πρέβεζας και Συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις δημιουργίας υποδομών, παρεμβάσεις και προμήθειες σε μεγάλα τμήματα της πόλης, που θα την αναβαθμίσουν και θα την καταστήσουν σύγχρονη πόλη. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.762.880,00 € και κατανέμεται στο Δήμο Πρέβεζας ποσό 1.495.000,00 € και στο Επιμελητήριο Πρέβεζας ποσό 267.880,00 € για υλοποίηση των παρακάτω υποέργων για κάθε δικαιούχο:
Α. ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. Αναβάθμιση Οδοφωτισμού ΑΚΕ Πρέβεζας
2. Προμήθεια Συστήματος Ποδηλάτων.
3. Προμήθεια βυθιζόμενων κάδων απορριμάτων
4. Εξοπλισμός υπαίθριου Κινηματογράφου
5. Προμήθεια και Εγκατάσταση έξυπνου ηλιακού στύλου
6. Προμήθεια και εγκατάσταση παγκάκια, ζαρντινιέρες
7. Διαμόρφωση της παιδικής χαράς έναντι κηποθέατρου και για ΑΜΕΑ
8. Ανοικτό Γυμναστήριο
9. Προμήθεια υβριδικού ή χαμηλών εκπομπών Mini Bus 9θέσιο
10. Προμήθεια Χαμηλών Εκπομπών Mini Bus 16+1+1+1 Αμαξίδιο
11. Έξυπνο Ηλιακό Παγκάκι Τύπου ΙΙ (με φωτοβολταϊκό πάνελ πάνω από το κάθισμα)
12. Προμήθεια & Εγκατάσταση Έξυπνου Ηλιακού Φορτιστή με Πινακίδα σύστημα
DIGITALSIGNAGE**
13. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για διεκπεραίωση Φακέλου
14. Μελέτες Ωρίμανσης Δημιουργίας ΑΚΕ
Β. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
15. Ανάδειξη Ταυτότητας Εμπορικής Περιοχής (κατηγ.2)
16. Προβολή και Προώθηση της Εμπορικής Περιοχής (κατηγ.5)
17. Ενίσχυση Συνδικαιούχο με Προσωπικό (Κατ.8)
18. Ενέργειες Έκδοσης Αδειών (Κατ. 9).
Σε ότι αφορά στο Επιμελητήριο Πρέβεζας, συνδικαιούχο του προγράμματος, έχει αρχίσει την υλοποίηση του προγράμματος με την πρόσληψη εξειδικευμένων συμβούλων για την διαχείριση του έργου (υποέργο 17). Το επόμενο βήμα είναι η προετοιμασία και υλοποίηση του υποέργου Ανάδειξη Ταυτότητας Εμπορικής Περιοχής (υποέργο 15), στο οποίο είναι ενταγμένη και η δική σας επιχείρηση, συνεπώς θα απαιτηθεί η συνεργασία όλων – Επιμελητηρίου – Δήμου και συμμετεχόντων επιχειρήσεων, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στην διαδικασία υλοποίησης του υποέργου το πρώτο βήμα θα είναι η επικαιροποίηση και οριστική μελέτη διαμόρφωσης των προσόψεων των κτιρίων των ενταγμένων στο πρόγραμμα επιχειρήσεων με την συμβολή ειδικών και μετά την διαβούλευση των ενδιαφερομένων μερών.
Στη συνέχεια θα υπάρξει διαδικασία ανάθεσης για έκδοση των απαιτούμενων αδειών και ανάθεση – υλοποίηση του έργου.
Θα είμαστε στη διάθεση όλων για κάθε πληροφορία ή και πρόταση για την καλύτερη υλοποίηση του έργου. Θεωρούμε απαραίτητη την συνεργασία όλων για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά και να τηρούμε τις διαδικασίες και τους όρους υλοποίησης που προβλέπονται από το πρόγραμμα.
Το αμέσως προσεχές διάστημα στελέχη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας θα επισκεφθούν τις ωφελούμενες επιχειρήσεις προκειμένου επικαιροποίησης των στοιχείων της επιχείρησης και του νόμιμου εκπροσώπου με τη συμπλήρωση ειδικών πινάκων επικοινωνίας τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Μπούρη

 

epirusgate.blogspot.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *