Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Voucher 29-64 ετών – 23.000 ωφελούμενοι

Μετά τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher 29 – 64 ετών.

Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, έγινε γνωστό ότι το έντυπο της αίτησης είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και χρειάζεται προσοχή, στη σύνταξή του από τους ενδιαφερόμενους.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία διαβούλευσης ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου, αλλά η υποβολή αιτήσεων δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 20 Οκτωβρίου.

 

Όπως είναι γνωστό από το προσχέδιο του προγράμματος που έχουν αποκαλύψει τα dikaiologitika.gr, αναμένεται να προκύψουν έως 23.000 ωφελούμενοι – άνεργοι, ηλικίας 29 – 64 ετών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε θεωρητική άσκηση και πρακτική κατάρτιση στις επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή από τους ακόλουθους κλάδους:

Εμπόριο, logistics, έργα υποδομής, τεχνικά επαγγέλματα, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, περιβάλλον – διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, τρόφιμα – ποτά, ενέργεια, βιομηχανία και αγροτικός τομέας.

Προβλέπεται η χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 2.600 ευρώ. Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται στα 600 ευρώ και το επίδομα πρακτικής άσκησης στα 2.000 ευρώ.

Επίσης, θα χορηγείται επιταγή κατάρτισης που θα κυμαίνεται από 1.155 έως 1.355 ευρώ.

 

Το πρόγραμμα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *