Πότε θα επαναλειτουργήσει το καραβάκι Orestias;

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που το γνώριμο σε όλους τουριστικό καραβάκι της λίμνης παροπλίστηκε για λόγους συντήρησης.

IMG_0393

Το άσχημο της υπόθεσης είναι πως ενώ η καλοκαιρινή σαιζόν πλησιάζει και βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Μαϊου, το καραβάκι Orestias κείτεται ακόμα εκεί, περιμένοντας να αξιοποιηθεί. Δυστυχώς έχει υποστεί αρκετές μηχανικές βλάβες λόγω παλαιότητας και έλλειψης συντήρησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ert.gr (30 Οκτωβρίου 2015):

Πολλά και σημαντικά προβλήματα που το καθιστούν προσωρινά μη- αξιόπλοο, κατέδειξε η επιθεώρηση του σκάφους «Ορεστειάς», σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης τεχνικού πραγματογνώμονα, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσίασε κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου  Διονύσης Λίτσκας. 

Σύμφωνα  με τα όσα παρουσιάστηκαν, τα προβλήματα αυτά αφορούν τόσο την εγγενή παλαιότητα του σκάφους, λόγω της 18ετούς ηλικίας του, όσο και την εμφανή έλλειψη προληπτικής και αξιόπιστης συντήρησης σε διάφορους τομείς και τμήματα του σκάφους. Στην έκθεση  τονίζεται ακόμη ότι για να επανακτήσει την αξιοπλοϊα του απαιτείται να αποκατασταθούν τα σοβαρά προβλήματα που αναφέρονται σε αυτή. Για να γίνει το σκάφος αξιόπλοο απαιτούνται περισσότερα από 60.000 ευρώ, ενώ η εμπορική αξία του σήμερα είναι περίπου 30.000 ευρώ.  Όπως ανέφερε ο κ Λίτσκας το κόστος είναι πολύ μεγάλο και εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για την  αξιοποίηση του σκάφους.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Μανώλης Χατζησημεωνίδης ανέφερε από την πλευρά του ότι το  σκάφος αυτό είχε πρωτόκολλο επιθεώρησης και ισχύει ακόμη.

IMG_0418

Να υπενθυμίσουμε πως είχε δοθεί η ιδέα να λειτουργήσει ως cafe, μόνιμα δεμένο σε κάποιο σημείο της πόλης, μέσω ενός ανοιχτού διαγωνισμού, ώστε να βρεθεί ιδιώτης για την αξιοποίησή του. Αποτελεί πλήγμα τόσο για την εικόνα όσο και για τα τουριστικά έσοδα του δήμου, να αντικρίζουν οι επισκέπτες μία ανάσα από την είσοδο της πόλης, ένα παροπλισμένο καράβι, την ίδια στιγμή που τα Ιωάννινα έχουν σχεδόν 10 καραβάκια/λέμβους στη λίμνη με σκοπό την ανάδειξη της πόλης.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *