Πώς να ξεχωρίσετε μία αυθεντική τσάντα από μία ‘μαϊμού’

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μπει στον πειρασμό να ξοδέψουμε έναν ολόκληρο μισθό μας για μια τσάντα σχεδιαστή. Όμως, το να την αγοράσουμε από δεύτερο χέρι φαίνεται ως πιο λογική επιλογή.
Ωστόσο, θα πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή: Οι επώνυμες τσάντες σχεδιαστών, είναι το είδος των αντικειμένων με τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης στον κόσμο και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε.
Η Sabrina Sadiq είναι η επικεφαλής τιμών και ελέγχου ταυτότητας στο Χρηματιστήριο Σχεδιαστών – εμπειρογνώμονας του κλάδου που μπορεί να ξεχωρίσει το αληθινό από το μαϊμού αντικείμενο.
Η ίδια, μιλώντας στο Femail, τόνισε ότι οι μικρές και φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τη διαφορά.

 

H Victoria Beckham με Hexagonal Chain Bag από την συλλογή της

 

Το υλικό

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και είναι σημαντικό να είμαστε πολύ σχολαστικές στην εξέταση μιας τσάντας πριν δώσουμε τα χρήματά μας.
Οι τσάντες γίνονται από συγκεκριμένα υλικά, ανάλογα με το ύφος και το εμπορικό σήμα. Για παράδειγμα, η Hermès χρησιμοποιεί ιδιαίτερα δέρματα τα οποία αλλάζει μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η Louis Vuitton χρησιμοποιεί επικαλυμμένο καμβά με δερμάτινες ταπετσαρίες στις τσάντες της. Αν η επένδυση είναι από δέρμα, αυτό θα πρέπει να το αισθάνεστε ξηρό και όχι λιπαρό.

Η εκτύπωση

Η εκτυπωμένη υπογραφή είναι το κλειδί για τον έλεγχο μιας τσάντας. Gucci, Fendi και Louis Vuitton είναι γνωστές για τα σχέδια με το μονόγραμμα τους.
Θα πρέπει να παρατηρείτε πώς «κάθεται» η εκτύπωση σε διαφορετικά στυλ τσάντας. Για παράδειγμα, στην τσάντα της Louis Vuitton «Speedy», εάν η εκτύπωση ξεκινά με το λογότυπο της μάρκας, θα πρέπει και να τελειώνει με αυτό.
Το υλικό πρέπει να είναι βαρύ και το όνομα του σχεδιαστή θα πρέπει να είναι γραμμένο σωστά οπουδήποτε και αν βρίσκεται – μέσα ή έξω.

 

Η Rihana με Louis Vuitton

Η ραφή

Η ραφή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα για να αναλύσουμε, όταν πρόκειται για τον έλεγχο ταυτότητας.
Κάθε σχεδιαστής χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη βελονιά που είναι μοναδική.
Οι ραφές δεν πρέπει να ξεφτίζουν, να έχουν κόμπους ή να αλλάζουν χρώμα.

Η τιμή

Ποτέ μην θεωρήσετε ότι μια τσάντα είναι αυθεντική λόγω (υψηλης) τιμής. Κάθε τσάντα θα πρέπει να εξετάζεται και ελέγχεται διεξοδικά.
Στο Designer Exchange πήγαν γυναίκες με 30.000 λιρών κροκοδείλια Birkin τσάντα του Hermès,για να ανακαλύψουν εκ των υστέρων ότι ήταν πλαστή.
Κάποιες άλλες έλαβαν ως δώρο μια τσάντα σχεδιαστή και μόνο όταν προσπάθησαν να την πουλήσουν αντιλήφθηκαν ότι ήταν μαϊμού.

Η μάρκα

Οι τσάντες Céline μπορούν εύκολα να αντιγραφούν, δεδομένου ότι έχουν απλό σχεδιασμό. Ωστόσο, η μάρκα χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο δέρμα, ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο φερμουάρ, ενώ ράβει τις τσάντες με μοναδικό τρόπο.
Η «Neverfull», της Louis Vuitton είναι το αντικείμενο με τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης στην αγορά. Οι Fake εκδόσεις μπορούν να εντοπιστούν γρήγορα, απλά κοιτάζοντας το πλάτος από το λουράκι της. Ένα αυθεντικό λουρί είναι αρκετά λεπτό, ενώ τα περισσότερα προϊόντα απομίμησης, έχουν πολύ μεγαλύτερο.

 

H Demi Lovato με Chanel

Το πιστοποιητικό γνησιότητας

Δεν παρέχουν όλες οι μάρκες πιστοποιητικά γνησιότητας – και το πιστοποιητικό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι.
Η Chanel, έχει πιστοποιητικά, αλλά η Hermès όχι. Αν η τσάντα μπορεί να αντιγραφεί έτσι μπορεί και ένα πιστοποιητικό.
Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να αναλύσουμε την ίδια την τσάντα και να εξετάσουμε σε βάθος τη συνολική ποιότητα και κατασκευαστική τεχνική.

Η αγορά

Μια τσάντα μαίμού μπορεί να πουληθεί οπουδήποτε – ακόμα και σε σοβαρά, επώνυμα καταστήματα. Αν επιθυμείτε να αγοράσετε τελικά μια τέτοια τσάντα, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάει σε επίσημο κατάστημα της εταιρείας, που θα έχει και καλή φήμη.
Και αν η τσάντα είναι πολύ ακριβή, βεβαιωθείτε ότι ο υπάλληλος που κάνει την πώληση, γνωρίζει πολύ καλά τη μάρκα και το προϊόν που πουλάει.

 

H Nina Agdal με Celine

 

womantoc.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *