Πώς να διώξετε τη μούχλα από το μπάνιο σας

Πως να εξολοθρεύσετε τη μούχλα από το μπάνιο σας


Η μούχλα είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε φορά που καθαρίζουμε το μπάνιο μας. Εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητική όταν την βλέπουμε να τρυπώνει στους αρμούς (ανάμεσα στα πλακάκια), είναι και ανθυγιεινή καθώς μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες αλλά και να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα του σπιτιού μας. Οι παρακάτω απλές συμβουλές όμως μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμοι σύμμαχοι.

 

Τips για να μην εμφανιστεί
• Φροντίστε για το σωστό εξαερισμό του μπάνιου, είτε ανοίγοντας τακτικά το παράθυρο (αν έχετε) είτε τοποθετώντας έναν εξαεριστήρα. Το φως και το ξηρό περιβάλλον είναι θανάσιμοι εχθροί της υγρασίας.
• Επιδιορθώστε όλες τις διαρροές όσο το δυνατό πιο σύντομα. Όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε να περνάει τόσο η μούχλα θα κερδίζει έδαφος.
• Αποφύγετε τα ξύλινα έπιπλα μπάνιου που απορροφούν την υγρασία. Εκτός του ότι «σκάνε», με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τα αλλάξετε ίσως συντομότερα απ’ όσο νομίζατε, συγκρατούν αρκετή υγρασία ευνοώντας την ανάπτυξη μυκητών.
• Προτιμήστε έπιπλα από ανακυκλωμένο γυαλί ή άλλα υλικά που θα σας λύσουν τα χέρια.
• Επενδύστε τους τοίχους με μάρμαρο, κεραμικά πλακάκια ή πλακάκια πορσελάνης που καθαρίζονται εύκολα και αποτρέπουν το σχηματισμό μούχλας.

images

 

 

 

 

 

Πώς να τη διώξετε με φυσικό τρόπο

Αν έχετε λεκέδες από μούχλα, τότε το ξύδι θα λύσει τα χέρια σας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα και να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε επιφάνεια, από το μπάνιο, τα έπιπλα, τις βαμμένες επιφάνειες, τις πλαστικές κουρτίνες, παντού.

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι.

Βάζετε σε ένα μπουκάλι 1 φλιτζάνι ζεστό νερό μαγειρική σόδα και αρκετό λευκό ξύδι. Ανακατέψτε καλά και το μείγμα είναι έτοιμο.

Ψεκάστε και τρίψτε την επιφάνεια που έχει μούχλα. Αφήστε να δράσει για περίπου μία ώρα. Το ξύδι θα εμποδίσει και την επανεμφάνιση της μούχλας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *