Πώς μπορείτε να βρείτε ή να γίνετε Pet-sitter

Η απόκτηση ενός κατοικιδίου, πέρα από τη συντροφιά και την ανιδιοτελή αγάπη που μας προσφέρει, δεν είναι κάτι απλό, ούτε επιπόλαιο, αλλά γεμάτο υποχρεώσεις. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο φαγητό ή τη βόλτα -ειδικά αν είναι σκύλος- αλλά στο χρόνο που χρειάζεται να αφιερώνεις για να είσαι μαζί του και να μην το εγκαταλείψεις ποτέ -φαινόμενο που παρατηρείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έρχεται όμως αυτή η ώρα που πρέπει να λείψεις για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή για ένα ταξίδι για χαλάρωση και δεν υπάρχει κανείς να στο φροντίσει- δεν θέλεις να το αφήσεις σε κάποιο ξενοδοχείων ζώων. Τότε, τι γίνεται;

Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού υπάρχει το Keeppet, μια καινούργια ελληνική επιχείρηση που βοηθά κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο που – ονομάζεται pet sitter- θα το φροντίζει όσο εκείνος δεν θα μπορεί.

 

Συναντήσαμε τους ιδρυτές της Keeppet, Ειρήνη Αναστασιάδου, Φοίβο Παντελίδη και Χριστόφορο Βαλμά και μιλήσαμε για τα καινούργια δεδομένα που άρχισαν να φέρνουν στη ζωή όλων όσων έχουν κατοικίδιο.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν η Ειρήνη, ακύρωσε ένα ταξίδι της στη Γενεύη επειδή δεν ήθελε να αφήσει το λυκόσκυλό της, την Τάρα, σε ξενοδοχείο ζώων

Πως σας ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία του Keeppet;

«Η ιδέα γεννήθηκε όταν η Ειρήνη, ακύρωσε ένα ταξίδι της στη Γενεύη επειδή δεν ήθελε να αφήσει το λυκόσκυλό της, την Τάρα, σε ξενοδοχείο ζώων. Μια που τελικά δεν πήγε ταξίδι, είχε χρόνο να σκεφθεί μια πραγματικά καλύτερη λύση για όσους έχουν κατοικίδια και πάντα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που να τα αφήσουν και ποιος θα τα φροντίσει αν χρειαστεί να λείψουν. Τώρα με το Keeppet, βρίσκουν έναν φιλόζωο keeper που μένει κοντά τους! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δίνουμε την ευκαιρία σε φιλόζωους να δημιουργήσουν ένα επιπλέον εισόδημα κάνοντας κάτι που αγαπούν πραγματικά ενώ και τα κατοικίδια περνούν εξαιρετικά μαζί τους».

 

Ποιο είναι το concept του Keepet και πως λειτουργεί;

 

«Στο www.keeppet.gr ο ιδιοκτήτης κάνει αναζήτηση keeper με βάση την περιοχή που τον ενδιαφέρει και τις ημερομηνίες που θέλει να λείψει. Στη συνέχεια εμφανίζονται τα αποτελέσματα με τους διαθέσιμους keepers και μπορεί να δει τα προφίλ τους όπου έχουν αναλυτικές πληροφορίες για τους ίδιους, τον χώρο τους, την εμπειρία τους με τα ζώα. Βλέπει επίσης αξιολογήσεις από άλλους ιδιοκτήτες καθώς και την αμοιβή που ορίζει ο κάθε keeper για την υπηρεσία. Στη συνέχεια κάνει κράτηση online! Τόσο απλό».

 

 

Τι πρέπει να… διαθέτω για να γίνω και εγώ keeper; 

«Όποιος είναι φιλόζωος και είτε έχει ή είχε στο παρελθόν ζωάκια, μπορεί να εγγραφεί στο Keeppet για να προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας στο σπίτι του. Δημιουργώντας το προφίλ του δημοσιεύει φωτογραφίες του χώρου του, φωτογραφία του ίδιου, δίνει αναλυτικές πληροφορίες για την εμπειρία του και τη σχέση του με τα ζώα και ενημερώνει για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Η διαδικασία εγγραφής είναι απαιτητική και γίνεται έλεγχος των προφίλ και από μας, ώστε να επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση και την υπευθυνότητα του υποψήφιου keeper. Σήμερα έχουμε σχεδόν 250 keepers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πρέπει να πούμε ότι όλοι είναι άνθρωποι φιλόζωοι με ιδιαίτερη ευαισθησία. Δεν είναι μία δουλειά που θα την έκανε οποιοσδήποτε προκειμένου να κερδίσει επιπλέον χρήματα, διότι απαιτεί γνώσεις για τα ζώα και ανάληψη ευθύνης απέναντι στον ιδιοκτήτη και το ζωάκι του».

Ένας ιδιοκτήτης βρήκε keeper για το ινδικό του χοιρίδιο, τον Μελένιο. Τον έβαλε μόνος του στην κατηγορία Πουλί και συνεννοήθηκε τις λεπτομέρειες με εκείνον που θα τον φρόντιζε

Πείτε μου κάποια εμπειρία σας που σας έχει μείνει αξέχαστη!

«Καθώς ξεκινήσαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μας δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουμε σε πολλά ζωάκια και τους ιδιοκτήτες τους, μια διαφορετική επιλογή ώστε να περάσουν όλοι τέλεια στις διακοπές τους. Μας συγκίνησαν κάποιοι ιδιοκτήτες που χωρίς να μας γνωρίζουν και χωρίς να είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το Internet, μπήκαν στη διαδικασία να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα από αγάπη για τα ζώα τους. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η ευρηματικότητα ενός ιδιοκτήτη που βρήκε μέσω του Keeppet έναν keeper για το ινδικό του χοιρίδιο, τον Μελένιο. Αν και δεν έχουμε κατηγορία για τέτοιου είδους ζώο, τον έβαλε μόνος του στην κατηγορία Πουλί και μετά συνεννοήθηκε τις λεπτομέρειες απευθείας με τον keeper του, τον Κωνσταντίνο!».

Πως νιώθετε κάθε φορά που βλέπετε ζώα να κακοποιούνται;

«Κοιτάξτε, διαπιστώνουμε συνεχώς ότι η αγάπη του Έλληνα προς τα ζώα μεγαλώνει και αποκτούμε σιγά – σιγά φιλοζωική παιδεία. Τα περιστατικά εγκατάλειψης ή κακοποίησης μας εξοργίζουν. Πικραινόμαστε, θυμώνουμε και όταν περνάει από το χέρι μας αντιδρούμε για να προστατεύσουμε το ζώο και να τιμωρηθεί ο υπαίτιος. Χαιρόμαστε που ο νόμος είναι πλέον πολύ αυστηρός για τέτοια θέματα και ελπίζω ότι μέσα από τις προσπάθειες και τις δράσεις που κάνουμε όσα αγαπάμε τα ζώα, τα άσχημα σταδιακά θα εκλείψουν».

 

Είναι τελικά τα ζώα καλύτερα από τους ανθρώπους;

«Εμείς πραγματικά δεν τα ξεχωρίζουμε. Τα θεωρούμε “ανθρώπους” και μάλιστα υπέροχους. Το ίδιο νιώθουν πάρα πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Οι περισσότεροι θα πουν για το ζωάκι τους ότι “είναι άνθρωπος”, και το εννοούν.Είναι ισότιμα μέλη της οικογένειας!».

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ενθουσιώδης και αυτό μας δίνει φτερά! μόλις ανοίξαμε την υπηρεσία μας στη Θεσσαλονίκη και επόμενος στόχος μας είναι η Πάτρα, θέλοντας φυσικά να επεκταθούμε πανελλαδικά. Επίσης σχεδιάζουμε νέες υπηρεσίες όπως dog walking και ημερήσια φροντίδα αλλά και προσθήκη επιπλέον κατηγοριών ζώων όπως τρωκτικά και μικρά θηλαστικά, γιατί ποιος δε θέλει να βρει τον ιδανικό keeper για το χάμστερ ή τοκουνελάκι του;».

 

Οι ιδρυτές του Keeppet είναι η Ειρήνη Αναστασιάδου, ο Φοίβος Παντελίδης και ο Χριστόφορος Βαλμάς.

 

Οι ιδρυτές του Keeppet είναι η Ειρήνη Αναστασιάδου, ο Φοίβος Παντελίδης και ο Χριστόφορος Βαλμάς, όλοι επαγγελματίες με πολύχρονη πείρα στο αντικείμενό τους (μάρκετινγκ, οικονομικά και πληροφορική), ιδιοκτήτες ζώων και φιλόζωοι. Το Keeppet είναι μια νεοφυής επιχείρηση που βασίζεται στο μοντέλο του sharing economy και στεγάζεται στο Orange Grove, με την υποστήριξη της Ολλανδικής πρεσβείας.

Πληροφορίες για την εταιρέια τους στο site: Keeppet.gr

 

womantoc.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *