Πόλος έλξης για δεκάδες παιδιά η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση της WWF στην Καστοριά!

Η WWF ταξίδεψε στην Καστοριά και μετέφερε με το πρόγραμμα «Υγιή παιδιά, Υγιής πλανήτης» το μήνυμα της βιώσιμης διατροφής σε δεκάδες μαθητές και άλλους επισκέπτες.

 

Τα παιδιά  έμαθαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφή που σέβεται την υγεία και το περιβάλλον.

Μέσα από παιχνίδια, Video και την καθοδήγηση των εθελοντών, η πρωτότυπη έκθεση αποτέλεσε σπουδαία πηγή γνώσης και διασκέδασης.

 

Ξεναγηθήκαμε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ενυδρείου Καστοριάς και σας μεταφέρουμε εικόνες και πληροφορίες που ενδιαφέρουν όλους μας.

 

 

 

 

Γνωρίζετε ποια εποχή του χρόνου πρέπει να τρώμε κάθε είδος ψαριού; Ο κολιός, για παράδειγμα, δεν πρέπει να καταναλώνεται τον Αύγουστο- όπως λέει η παροιμία – γιατί τότε είναι η περίοδος που αναπαράγεται και μεγαλώνει.

 

 

 

 

Όλες οι στατιστικές δείχνουν ότι τα παιδιά στην Ελλάδα απομακρύνονται από τη μεσογειακή διατροφή. Άλλες στατιστικές δείχνουν πως οι φυσικοί πόροι που απαιτούνται για την παραγωγή τροφίμων εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

 

Μια τετραμελής οικογένεια στην Ελλάδα πετά κάθε χρόνο στα σκουπίδια σχεδόν 120 κιλά καταναλώσιμων τροφίμων. Το μεγαλύτερο μέρος της σπατάλης θα μπορούσε να αποφευχθεί!

 

Προσπαθούμε να αποφύγουμε το πλαστικό στα τρόφιμα που αγοράζουμε, σε σακούλες και συσκευασίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι γονείς είναι εκείνοι που θα συμβάλλουν καταλυτικά στη δημιουργία διατροφικής συνείδησης…γι αυτό πρέπει να είναι κατάλληλα ενημερωμένοι!

 

 

 

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους πρέπει να προτιμούμε προϊόντα εποχής. Σίγουρα, πάντως, είναι πιο νόστιμα και πιο υγιεινά!

 

Οι εντυπώσεις των επισκεπτών ήταν κάτι περισσότερο από ενθουσιώδεις.

 

Τα παιδιά έμαθαν τι παράγει κάθε περιοχή κι έγιναν οι μικροί ντετέκτιβς της λαϊκής!

 

Γνωρίζατε πως δεν είναι σωστό να καταναλώνουμε τα ψάρια αν δεν έχουν το κατάλληλο μέγεθος που απεικονίζεται στο παρακάτω γράφημα;

 

Υγιείς θάλασσες και ψάρια για πάντα…

 

 

Λίγες extra πληροφορίες & ένα ερωτηματολόγιο που αξίζει να κάνετε για τη Μεσογειακή διατροφή, ειδικά αν είστε γονείς.

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η μεσογειακή διατροφή έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι το οικολογικό αποτύπωμα της μεσογειακής διατροφής είναι σημαντικά μικρότερο σε σχέση με το αποτύπωμα της σύγχρονης δυτικής δίαιτας.
Μαγειρεύοντας στο πρότυπο της μεσογειακής διατροφής, μαγειρεύεις έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά σου!

Το ερωτηματολόγιο διατροφικών συνηθειών KidMed είναι ένας δείκτης για να ελέγξεις κατά πόσο η διατροφή των παιδιών σας συμβαδίζει με το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής.

Αποτελείται από 16 σύντομες ερωτήσεις, οι οποίες βαθμολογούνται με τις τιμές +1 ή 0, ανάλογα με το αν δείχνουν διατροφικές συνήθειες που είναι σύμφωνες με τη μεσογειακή διατροφή ή όχι. Από την άθροιση των απαντήσεων που έχουν δοθεί στις ερωτήσεις του ερωτηματολογίου προκύπτει ο δείκτης KidMed, ο οποίος κυμαίνεται από το 0 έως το 16.

Όσο πιο υψηλός είναι ο δείκτης τόσο μεγαλύτερη είναι η συμμόρφωση (προσκόλληση) με τη μεσογειακή διατροφή.

Συμπλήρωσε το ακόλουθο ερωτηματολόγιο και τα αποτελέσματα θα σταλούν άμεσα στην ηλεκτρονική σου διεύθυνση.

16 ερωτήσεις για να ανακαλύψεις πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται τα παιδιά σου στη μεσογειακή διατροφή

Ερωτηματολόγιο Διατροφικών Συνηθειών – KIDMED

(στοιχεία wwwf.gr)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *