Πλημμύρισαν φωνές οι δρόμοι της Καστοριάς – Πρώτη μέρα στο σχολείο!

Καστοριά Δευτέρα 14/9 ώρα 8.00 πλ. Ομονοίας,

Σήμερα δεν ήταν μια απλή Δευτέρα, όπως οι προηγούμενες του Καλοκαιριού που έφυγε χωρίς να καταλάβουμε καλά καλά αν ήρθε.

Σήμερα οι δρόμοι ήταν διαφορετικοί στην πόλη μας. Εμφανώς αυξημένη κίνηση, χαρούμενες φωνές παιδιών, πολύχρωμα καλοκαιρινά-ακόμη- ρούχα, ζωντάνια, αυτοκίνητα που διπλοπαρκάρουν για να αφήσουν μαθητές, πρώτη μέρα στο σχολείο.

Ομάδες παιδιών με ενθουσιασμό και ζωηρό βηματισμό, μετά από μήνες επιστρέφουν στα θρανία. Το βήμα ταχύ. Πιο γρήγορο και αποφασιστικό από όσο θα πίστευε κανείς. Κάποιοι μαθητές φορούν τη μάσκα από τον δρόμο. Γελούν ενώ δείχνουν στους φίλους τους το σχέδιο που επέλεξαν.

Το πόδι στο φρένο σε όλη την Οδό Βαλαλά, ώστε να περάσουν με ασφάλεια οι παρέες των γυμνασιόπαιδων που κατευθύνονται στο σχολείο τους.

Ομάδες 8 – 10 ατόμων που μόλις περάσουν την είσοδο της αίθουσας θα χωριστούν και θα τηρούν το αυστηρό πρωτόκολλο μέχρι το σχόλασμα…

 

Το βλέμμα των διδασκόντων πιο συγκρατημένο. Σχεδόν αγχωμένο. Πρωτόγνωρες οι συνθήκες της σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκινά. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το άμεσο μέλλον.

Χρειάζεται συνεργασία και ψυχραιμία από όλους. Προέχει η ασφάλεια.

 

Καλή σχολική χρονιά! Με υγεία, δημιουργικότητα και χαμόγελο!
Καλή υπομονή και δύναμη σε εκπαιδευτικούς και γονείς!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *