Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα εγκαίνια επανέκθεσης του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των αρμόδιων υπαλλήλων για τα εγκαίνια επανέκθεσης του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 12.30 μ.μ.

Τον τσιμεντένιο διάδρομο που τοποθετήθηκε στην είσοδο, ακολούθησε ο καθαρισμός της περιοχής σήμερα το μεσημέρι.

Ελπίζουμε να έχει προγραμματιστεί -στον ελάχιστο χρόνο που απομένει- τα συνεργεία να καλύψουν τις τρύπες του δρόμου που θα οδηγήσει στο μουσείο τους εκατοντάδες επισκέπτες το Σάββατο!

 

 

 

 

 

Χ.Κ.

 

 

Η πρόσκληση για τα εγκαίνια της επανέκθεσης που δεν πρέπει να χάσετε:

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Επανέκθεσης του Βυζαντινού Μουσείου, μετά την πρόσφατη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, που θα πραγματοποιηθούν παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Σάββατο 10/11/2018 και ώρα 12:30 μ.μ. στο χώρο του Μουσείου. Πρόκειται για ένα θεματικό Μουσείο, κυρίως εικόνων, με φορητά έργα θρησκευτικής ζωγραφικής των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Η νέα έκθεση αναδεικνύει τη σημασία και ακτινοβολία της βυζαντινής Καστοριάς, προσφέροντας ερεθίσματα στον επισκέπτη για την κατανόηση των συνθηκών που ευνόησαν την ιδιαίτερη καλλιτεχνική άνθηση της περιοχής.


Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν από επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Ματιές και προσεγγίσεις στη ζωγραφική της βυζαντινής και μεταβυζαντινής Καστοριάς» που θα φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά (Λεωφόρος Νίκης 114-116), την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, αλλά και από παράλληλες δράσεις, με την ευκαιρία του εορτασμού της Απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς-Τούρκους στις 11/11/1912.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *