Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι ψάχνουν δουλειά

Όταν η Tina Nicolai άρχισε να εργάζεται ως διαφημίστρια για την Walt Disney World στα τέλη της δεκαετίας του ’90, παρατήρησε ότι πολλά άτομα που αναζητούσαν εργασία είχαν υποβάλλει ατελή και ερασιτεχνικά βιογραφικά.

«Συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι απλά δεν ξέρουν πώς να προωθήσουν τον εαυτό τους ή τα επιτεύγματά τους στην αγορά», είπε η Nicolai στο Business Insider. «Και τότε κατάλαβα πως υπήρχε μια αγορά, αυτή της εκπαίδευσης υποψηφίων για δουλειά, σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κλάδους».

Το 2010, ίδρυσε την Résumé Writers’ Ink.

«Από την έναρξη της επιχείρησής μου, έχω διαβάσει πάνω από 40.000 βιογραφικά», λέει. «Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι αναζητούν εργασία: Κάνουν προχειροδουλειά. Δεν δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια γιατί βαριούνται».

Η ίδια εξηγεί πως έχει δει πάρα πολλά βιογραφικά με λάθη, αντιεπαγγελματικές γραμματοσειρές, ξεπερασμένα πρότυπα και άσχετες πληροφορίες.

Ένα μεγάλο λάθος είναι όταν ξεκινούν να λένε «είμαι ικανός για…».

Η Nicolai, εξηγεί. «Μην βαριέστε. Αφιερώστε κάποια επιπλέον λεπτά για να εξηγήσετε τι ακριβώς έχετε καταφέρει και όχι τι πρέπει να περιμένουν από εσάς».

Πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *