Περιοχή Κουμπελίδικης: Αφημένη στην τύχη της

Λίγα μέτρα μετά την Ομόνοια θα δείτε μια διασταύρωση. Αν στρίψετε αριστερά και μετά πάλι αριστερά, θα οδηγηθείτε στην Παναγία Κουμπελίδικη, δίπλα από το πρώην πρώτο Γυμνάσιο και από Σεπτέμβρη 2ο Λύκειο.

 

Ο προαύλιος χώρος φιλοξενεί δεκάδες αυτοκίνητα όλο το 24ωρο, κατοίκων της περιοχής. Ηθικά σωστό ή λάθος, έχουν γραφτεί δεκάδες σειρές για αυτό, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε πλέον σαν ένα αναπόφευκτο γεγονός.

Το θέμα είναι ότι αν σήμερα Τρίτη -με το λιανεμπόριο κλειστό (άρα λιγότερα αυτοκίνητα των καταστηματαρχών) και χωρίς σχολείο σε λειτουργία- η κατάσταση είναι αυτή που θα δείτε παρακάτω, τι θα γίνει από Σεπτέμβρη με λύκειο σε λειτουργία το πρωί (και δεκάδες καθηγητές να ψαχνουν πάρκινγκ).

Στην Μητροπόλεως φυσικά δεν υπάρχει ούτε δείγμα θέσης, ώρα 3 παρά κάτι…Η Οδός Καραβαγγέλη ακριβώς  από κάτω είναι γεμάτη, επίσης, αυτοκίνητα.

 

Είναι πολύ ωραίο να λαμβάνονται αποφάσεις για το (θεωρητικά) καλό μιας περιοχής, όπως η μετακόμιση σχολικών μονάδων, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν έχει υπολογιστεί στην πράξη η κυκλοφοριακή αναστάτωση, με πάρκινγκ, αστικά λεωφορεία κλπ που θα προκληθεί από Σεπτέμβρη… Θεωρούμε λογικό και απαραίτητο να έχει υπολογιστεί και αυτό το θέμα από τους αρμόδιους.

Όπως και τις επιπτώσεις στο τουριστικό κομμάτι, ελπίζοντας κάποια στιγμή να μπει στο πρόγραμμα και όλο και περισσότερος κόσμος να ανεβαίνει να θαυμάζει τον ιδιαίτερο αυτό Ναό, τα Βυζαντινά τείχη παραδίπλα κλπ…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η περιοχή αυτή βέβαια είναι θα έλεγε κανείς γεικότερα αφημένη στην τύχη της…εκτός των άλλων:

Το φως έξω από το σχολείο καίει νύχτα μέρα εδώ και χρόνια και κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να το σβήσει.

Επίσης προσέξτε την πινακίδα που ενημερώνει τον επισκέπτη για το Ναό της Παναγίας Κουμπελίδικης (σύμβολο του Δήμου μας όπως επισημάνθηκε και τελευταία, με αφορμή των εορτασμό για τα 200 χρόνια της επανάστασης) Αν δεν παρισσεύει budget για πινακίδες (όπως αυτές που τοποθετήθηκαν για τις βίδρες στο γύρο της λίμνης), τουλάχιστον ένας καθαρισμός, θεωρούμε ότι αξίζει στο Βυζαντινό σύμβολο της πόλης μας!

 


Αυτή είναι μια φωτογραφία του Μαρτίου του 2019 η οποία προειδοποιεί ότι είναι αρχαιολογικός χώρος και απαγορεύεται το πάρκινγκ και η είσοδος στο χώρο με σκυλιά.

Η πινακίδα αυτή δεν υπάρχει σήμερα, όχι ότι έγινε ποτέ σεβαστή, άλλωστε…αλλά ήταν τουλάχιστον μια προσπάθεια.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Περιοχή Κουμπελίδικης: Αφημένη στην τύχη της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *