Οι παρουσίες των Δημάρχων του Ν. Καστοριάς (συν μία Bonus) στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στην Κοζάνη

Την Παρασκευή που μας πέρασε, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στην Κοζάνη για την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας για την πορεία της Απολιγνιτοποίησης.

Στη συνάντηση αυτή έδωσαν το παρών και δεκατρείς Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας και παραγωγικοί φορείς.

Ανάμεσά τους οι 3 Δήμαρχοι του Νομού καστοριάς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στον κ. Μητσοτάκη τα μεγάλα προβλήματα των περιοχών τους.

Καθίσαμε λοιπόν με αγωνία να ακούσουμε τι είπαν και τι ζήτησαν οι εκπρόσωποί μας από τον Πρωθυπουργό.  Θα έλεγε κανείς ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία να ακουστούν απευθείας στον ίδιο τον Πρωθυπουργό (σε συζητήση που αφορά την Απολιγνιτοποίηση) τα θέματα που καίνε την περιοχή, καθώς μια δια ζώσης συνάντηση με Δημάρχους και φορείς της Καστοριας μαζί του, μάλλον δεν μπορεί να κανονιστεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις ‘οποιες προθέσεις.

Ακούσαμε και  ξανα ακούσαμε τα Video με τις τοποθετήσεις, όπως δημοσιεύτηκαν από ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας που παρευρέθηκαν για να καλύψουν το θέμα… και προβληματιστήκαμε!

Ο λόγος του κ. Κορεντσίδη για παράδειγμα, του Δημάρχου του μεγαλύτερου Δήμου της ΠΕ Καστοριάς, άρα και με τα μεγαλύτερα- ίσως- προβλήματα,  ανεξάρτητα από τη σύντομη διάρκειά του, ήταν γεμάτος αοριστολογία και άφηνε την εντύπωση στον ακροατή ότι δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος. Εμφανής ήταν η σύγχυση της ιδιότητας του εκλεγμένου Δημάρχου με την πρώην ιδιότητά του ως Προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών, αφού η αναφορά στα προβλήματα της γούνας εξαφάνισε οποιαδήποτε αναφορά σε θέματα όπως λίμνη, αγροτικά προϊόντα, τουρισμός, αναβάθμιση υποδομών, αθλητισμός, αναβάθμιση πανεπιστημιακών σχολών,  κονδύλια για διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχοντικά κλπ), επιδόματα θέρμανσης κλπ.  Θεματα που καίνε τον Δήμο Καστοριάς. Ίσως η απλή ανάγνωση του υπομνήματος που παραδόθηκε σε συνεργάτες του πρωθυπουργού, συμπεριλάμβανε όλους τους κλάδους του Δήμου που έχουν προβλήματα και ίσως έδινε την εντύπωση ότι η Καστοριά κάνει βήματα και σε άλλους τομείς, χωρίς να ελπίζει απλά στην αναγέννηση της γουνοποιίας. Οι γενικές αναφορές στο ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις και θέσεις εργασίας, νομίζουμε ότι είναι αόριστες σε αυτή τη φάση και μάλλον δύσκολο να συγκινήσουν, για άμεσες αποτελεσματικές ενέργειες, έναν Πρωθυπουργό. Ποιος δε θέλει θέσεις εργασίας και επενδύσεις, άραγε;

Ο κ. Κεπαπτσόγλου ήταν πιο συγκεκριμένος στον λόγο του, παραθέτοντας τα σημαντικά βήματα που κάνει ο Δήμος εκεί για τη μετατροπή του σε «Πράσινο». Ζήτησε χαρακτηριστικά, κάποιες λύσεις σε θέματα, όπως το πρόβλημα με το κορεσμένο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και το αρδευτικό Γέρμα. Επίσης,  πρότεινε να υλοποιηθούν- κατ εξαίρεση- όλες οι προτάσεις στο Πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης για τη Δ. Μακεδονία και  την ικανότητα υποβολής πρότασης στην πρόσκληση 6 από τους Δήμους της Περιφέρειας, ανεξαρτήτως πληθυσμού, ακόμα κι αν δεν είναι έδρες ΠΕ. Δεν ξέρουμε αν ήταν τυχαία η αναφορά του (ή πιο ρεαλιστική προσέγγιση)  στην «απογουνοποίηση».

Ο κ. Γκοσλιόπουλος προσδιόρισε τα προβλήματα του Δήμου Νεστορίου στην πληθυσμιακή αιμορραγία, λόγω ανεργίας. Αναφέρθηκε στο Φράγμα Νεστορίου και στην αξία υλοποίησής του και δεν παρέλειψε να επιδείξει 3 αισιόδοξες προοπτικές για τον Δήμο.

Η Ομιλία του κ. Τσούκα ως εκπροσώπου του πολύπαθου κλάδου της γούνας για την ΠΕ Καστοριάς είχε ενδιαφέρον. Έκανε εντύπωση  στο σημείο που  «δεν έκρυψε  να πει στον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει η Καστοριά να γίνει πλέον μονοεδρικιά λόγω της μείωσης του πληθυσμού»..Η εκλογή ενός βουλευτή δηλαδή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ΠΕ Καστοριάς και για τον κλάδο της γουνοποιίας;

 

Αναρωτιόμαστε, εάν αυτές είναι οι δημόσιες (προετοιμασμένες) τοποθετήσεις, σε μια τόσο κρίσιμη συνάντηση…τι μπορεί να συμβαίνει σε ένα γραφείο απέναντι από Υπουργούς,  στις συχνές επισκέψεις στην Αθήνα (για κάποιους εκπροσώπους μας, για μην είμαστε απόλυτοι);

Επιπλέον, αναρωτιόμαστε αν η κρατική ενίσχυση της γουνοποιίας μπορεί να είναι , ακόμη, βασικό ζητούμενο για την ΠΕ Καστοριάς, όταν ακόμα και αν ενισχυθεί- ξανά- ο κλάδος (δεδομένου ότι δεν ήταν αμελητέα τα ποσά που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημία ως στήριξη) , είναι αμφίβολο αν θα έχει μεγάλης διάρκειας αποτελέσματα. Ο Πρωθυπουργός, πάντως αναφερόμενος στη γούνα μετά τις τοποθετήσεις των φορέων, είπε ότι αναγνωρίζοντας την αξία του κλάδου για την τοπική οικονομία, χωρίς να είναι εύκολο, πρέπει να μελετήσει το ζήτημα και τόνισε ότι είναι θετικός στο να κάνουν συζητήσεις με εκπροσώπους  για να δούνε τι  μεσομακροπρόθεσμες παρεμβάσεις μπορούνε να κάνουνε για την στήριξη του κλάδου…(δεν ακούγεται να έχει αποτελέσματα πολύ σύντομα  κάτι τέτοιο, νομίζουμε) 

Ψάξαμε να ακούσουμε τον λόγο νέων ανθρώπων που ζουν, εργάζονται, δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, πρωτοπορούν και έχουν σχέδια για το μέλλον στο Νομό μας, μέσα από τον λόγο των Δημάρχων…πουθενά!

Τέλος,  αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαίο που η Καστοριά ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια τις εξελίξεις, χάνει ευκαιρίες, σχολές και άλλα πολλά, από την κεντρική Κοζάνη και πλέον

είναι ορατός ο κινδυνος να «ακολουθεί» και τις μικρότερες πληθυσμιακά Περιφέρειες Φλώρινας και Γρεβενών. Αν είναι τυχαίο που δεν πατάει το πόδι του, κάποιο ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, ακόμα και μετά από εξαγγελίες (βλ κ. Πέτσας που είχε ανακοινωθεί να μας επισκεφθεί μέσα Νοέμβρη, να ανακοινώσει το μεγάλο έργο του Τρίτσης). 

 

Ακολουθούν οι ομιλίες των 3 Δημάρχων και του κ. Τσούκα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Αντιπεριφερειάρχης, κα Κοζατσάνη, εκπροσωπώντας την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς,  κατέθεσε ένα υπόμνημα με τα εξής ζητήματα:

• Ισομερής κατανομή των προγραμμάτων και εξίσωση των ποσοστών επιδοτήσεων, για τα επερχόμενα προγράμματα στο πλαίσιο της απολιγνητοποίησης – Αναπτυξιακού νόμου – προγραμμάτων ΟΑΕΔ κ.α, για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
• Ολοκλήρωση της κατασκευής του Φράγματος Νεστορίου. (Το έργο είναι στην ευθύνη του ΥΠΑΑΤ, σταματημένο από το 2015, ενώ παράλληλα τρέχει η μελέτη του αρδευτικού του δικτύου, προϋπολογισμού 4.000.000,00 €
• Κατασκευή του Φράγματος και του Αρδευτικού Δικτύου Διποταμίας.
• Σιδηροδρομική διασύνδεση της Π.Ε Καστοριάς μέσω της γραμμής Καλαμπάκα – Σιάτιστα – Καστοριά – Αλβανικά σύνορα – Κορυτσά – Πόγραδετς.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αντιμετώπιση της Υποστελέχωσης των υπηρεσιών. [Στο τμήμα Δημόσιας υγείας της Π.Ε Καστοριάς υπηρετούν 2 ελεγκτές (εν μέσω πανδημίας) εκ των οποίων ο ένας σε λίγους μήνες συνταξιοδοτείται και θα μείνει μόνο ένας.]
• Δικαίωμα σύναψης σύμβασης έργου με ιδιώτες μηχανικούς (με δικαίωμα υπογραφής), με αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, με ταυτόχρονη χρηματοδότηση.
• Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιδιωτών μεταφορέων της ΛΑΡΚΟ (5 εκατομμύρια ευρώ. Εκ των οποίων τα 1.783.00,00€ αφορούν τους μεταφορείς της Π.Ε Καστοριάς και των Σερβίων Κοζάνης και τα 3.217.000,00€ εργολάβους της Περιφέρειας μας)
• Πολιτική προστασία (Έξτρα χρηματοδότηση ανά Περιφερειακή Ενότητα)
• Άμεση προκήρυξη ειδικού ολοκληρωμένου προγράμματος για την Π.Ε Καστοριάς, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ιλιγγιώδη ποσοστά ανεργίας, που πλήττουν το σύνολο του εργατικού δυναμικού, αλλά ειδικά τους νέους.
• Άμεση ενίσχυση του κλάδου της Γούνας καθώς και των υπολοίπων επιχειρηματικών κλάδων της Π.Ε Καστοριάς.
• Ενίσχυση του επιδόματος όλων των μορφών θέρμανσης. (Στην Π.Ε Καστοριάς η χειμερινή περίοδος είναι οκτάμηνη, ξεκινά στα τέλη Σεπτεμβρίου και τελειώνει το Μάιο).
• «Ελληνοποιήσεις» φασολιών: Τα φασόλια Καστοριάς (γίγαντες- ελέφαντες – πλακέ) γίνονται κατ΄ επανάληψη προϊόντα εκμετάλλευσης από επιτήδειους εμπόρους, οι οποίοι πωλούν φασόλια άλλων χωρών κατώτερης ποιότητας ως «Φασόλια Καστοριάς».
• Αιτήματα τροποποίησης κανονισμού ΕΛΓΑ: Πάγιο αίτημα των αγροτών μας είναι η κάλυψη της ζημίας που υφίστανται οι δενδρώδεις καλλιέργειες σε προανθικό στάδιο, ειδικότερα για τις καλλιέργειες των γιγαρτοκάρπων (Μηλιά, Αχλαδιά, κλπ). Ακόμη, αίτημα των φασολοπαραγωγών μας είναι η αναγνώριση ως ζημιογόνου αίτιου για την καλλιέργεια των αναρριχόμενων ποικιλιών φασολιών, πλέον της μεγαλύτερης των 40οC θερμοκρασίας, οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, (μέγιστη θερμοκρασία πάνω από 35oC για 4 συνεχόμενες ημέρες τουλάχιστο).
• Εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την κατασκευή των παράλληλων έργων αναδασμών στην Π.Ε Καστοριάς.
• Δηλώσεις Κτηματολογίου: Αίτημα παράτασης των καταληκτικών προθεσμιών τόσο του λειτουργούντος κτηματολογίου όσο και του νέου, στην Π.Ε Καστοριάς.
• Αίτημα, για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, μονάδας διαχείρισης για την περιοχή προστασίας της λίμνης Καστοριάς με έδρα την Καστοριά, ουσιαστικά δηλαδή, στο άρθρο 34 του Ν.4685/2020, να προστεθεί μια νέα, 25η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΔΠΠ) σε επίπεδο Τμήματος, αποκλειστικά για τη λίμνη της Καστοριάς.

 

Τα παρακάτω ακούστηκαν μάλλον ως άψογα και μη άξια περαιτέρω σχολιασμού από ΜΜΕ της ΠΕ Καστοριάς. Ακούστε, κρίνετε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:


 

Ο λόγος του κ. Κορεντσίδη:

Ο Δήμαρχος Καστοριάς στη διάρκειας  3μιση λεπτών ομιλία του, ξεκίνησε συγχαίροντας τον Πρωθυπουργό και τα στελέχη της Κυβέρνησης «για τον μέχρι σήμερα χειρισμό του αναπάντεχου αυτού γεγονότος της Πανδημίας«.  (καλοπεράσαμε στο Δήμο Καστοριάς και ειδικά στη Μεσοποταμία, θα προσθέσουμε) 

 

Συνέχισε αναφερόμενος στη μεταλιγνιτική εποχή, τονίζοντας πως «Θα πρέπει να , θα έπρεπε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες και στους μη ενεργειακούς Δήμους, εφόσον ως μη ενεργειακοί δήμοι είχαν υποστεί και τις συνέπειες της λιγνιτικής περιόδου τα προηγούμενα χρόνια με εντάξεις μέσα σε αναπτυξιακά προγράμματα».

Χαρακτήρισε την Καστοριά «πολύπαθη περιοχή», «γεγονός που οφείλεται κυρίως στην κρίση που βιώνει ο κλάδος της γουνοποιίας εδώ και αρκετά χρόνια, της μονοκαλλιέργειας που απασχολούσε την Καστοριά όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Μετά μίλησε και ως πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Γουυνοποιών Καστοριάς που γνωρίζει ότι η κατάσταση είναι οριακή για τον «99% εξαγωγικού κλάδου της χώρας».

Επανερχόμενος στην παρούσα ιδιότητά του, συνέχισε το λόγο του αναφερόμενος «στην πόλη, την περιοχή που βλέπει να καταρρέει», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Κύριε Πρωθυπουργέ», είπε ο κ. Κορεντσίδης, «χρειαζόμαστε επενδύσεις, χρειαζόμαστε αναπτυξιακά έργα, ένα από αυτά τα αναπτυξιακά έργα είναι το Φράγμα Νεστορίου που απασχολεί  πάρα πολύ την περιοχή μας. Είναι ένα έργο που θα δόσει νέα πνοή, που θα δώσει  θέσεις εργασίας, είναι ένα έργο που θα απασχολήσει και θα προσελκύσει νέες επενδύσεις για τους νέους αγρότες…χρειαζόμαστε λοιπόν δυναμική στήριξη για τον κλάδο της γουνοποιίας, χρειαζόμαστε θέσεις εργασίας.

«Για να έρθουν επενδύσεις χρειαζόμαστε κίνητρα, φορολογικά, ενεργειακά…θα θέλαμε το φυσικό αέριο να το έχουμε από τα προηγούμενα χρόνια, καλώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία, είμαστε σε σωστό δρόμο «

«Όλα αυτά λοιπόν θα δώσουν την απαραίτητη πνοή για να ορθοποδήσει επιτέλους και η περιοχή μας.»

Στο τέλος ο κ. Κορεντσίδης είπε πως θα παραδώσει στους συνεργάτες του Πρωθυπουργού ένα λεπτομερές υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Καστοριάς για να μην καταχραστεί τον χρόνο του Πρωθυπουργού…

 

 

Ο λόγος του Κ. Κεπαπτσόγλου:

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού μίλησε για 9 λεπτά.

Καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό και ξεκίνησε την ομιλία του πλέκοντας το εγκώμιο συνεργατών του κ. Μητσοτάκη που βρίσκονται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως του κ. Πέτσα.

Δήλωσε πως θα σταθεί  σε 2 θέματα που απασχολούν όχι μόνο τον Δήμο του, αλλά όλη την ΠΕ Καστοριάς, έχοντας Περιφερειακή Συνείδηση. Πρώτα αναφέρθηκε στο φράγμα Νεστορίου και στη σημασία ολοκλήρωσής του και αργότερα στο αρδευτικό του Γέρμα.

Ανέφερε ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού πιθανότατα είναι ο πρώτος «πράσινος Δήμος» υλοποιώντας έργα -που είναι στην τελική τους φάση-, όπως τα σχολεία που έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά, η δημιουργία της ενεργειακής κοινότητας από τον Ιανουάριο του 2019, η άδεια παραγωγού από τη ΡΑΕ  για ένα υδροηλεκτρικό στη ροή του Αλιάκμονα. Έργα που θα φέρουν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, μείωση τελών στους δημότες (άμεσο κίνητρο για να παραμείνουν εδώ οι δημότες,  γιατί ο Νομός Καστοριάς φυλλορροεί).  Ο Νομός πλήττεται από την «απογουνοποίηση».

Στην συνέχεια, ανέλυσε το σοβαρό πρόβλημα του κορεσμένου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, πρόβλημα που πρέπει να λυθεί για να είναι τα έργα αυτά χρηστικά. Για να μην πάει τσάμπα η φιλότιμη προσπάθεια των 5 τεχνικών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που με αγάπη για τον τόπο υλοποιούν έργα 120εκ.  Σε έναν δήμο 10.000 κατοίκων.

Συνεχίζοντας ο κ. Κεπαπτσόγλου ανέφερε ότι η ΠΕ Καστοριάς με την ΠΕ Γρεβενών έχουν υποστεί τις συνέπειες της λιγνιτοποιησης (με αυξημένο ΑΕΠ και λιγότερα κονδύλια), θεωρεί ως δίκαιη μετάβαση την επιπλέον χρηματοδότηση από προγράμματα των εθνικών πόρων και πρότεινε στον «αγαπημένο μας» Υπουργό αλλά και στον Πρωθυπουργό,  να υλοποιηθούν στο ακέραιο όλες οι προτάσεις που έχουν υποβάλει οι Δήμοι στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης- κατ’εξαίρεση- και επιπλέον να είαι δικαιούχοι όλοι οι Δήμοι ανεξαρτήτως  πληθυσμού και αν είναι έδρα ΠΕ, στην πρόσκληση 6 για αστική αναζωογόνηση.

Ο λόγος του κ. Γκοσλιόπουλου:

Ο Δήμαρχος Νεστορίου ξεκίνησε την 4λεπτη ομιλία του επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά στις 4 τετραετίες που είναι Δήμαρχος που συζητά τα προβλήματα της περιοχής με έναν Πρωθυπουργό, τόσες ώρες και με τόση υπομονή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τρομερή μείωση του πληθυσμού του Δήμου Νεστορίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η απογραφή του ’40 έδειξε 18.000 πληθυσμό. Η απογραφή του  2011, μόλις 2.700 άτομα. Η πληθυσμιακή αιμορραγία, η οποία συνδέεται με την ανεργία και την έλειψη επενδύσεων, είναι το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου Νεστορίου. Επισήμανε πως παρά τη ζοφερή κατάσταση που περιγράφει, είναι αισιόδοξος για 3 λόγους: 1) η μεγάλη ιδιωτική επένδυση που γίνεται στην περιοχή. Η μονάδα εμφιάλωσης νερού.

2)Το φράγμα και το αρδευτικό της Διποταμίας που παίρνει σάρκα και οστά

3)Για την επανεκκίνηση λειτουργίας του εργαστηρίου ταπητουργίας.

Στην συνέχεια εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ξεμπλοκάρισμα του Φράγματος Νεστορίου.

Πριν κλείσει τον λόγο του τόνισε την σημασία να γίνουν όλα όσα προχωράνε στην ώρα τους, γιατί αν καθυστερήσουν δε θα μείνει κανείς στην ακριτική μας περιοχή.

Έκλεισε προσκαλώντας τον Πρωθυπουργό στον Γράμμο, το πρώην σύμβολο διχασμού που πλέον είναι σύμβολο ενότητας και  ανάπτυξης και δεν έχει επισκεφθεί ποτέ Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσούκας Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας και του Συνδέσμου Γουνοποιών «Προφήτης Ηλίας»

 

Μίλησε για 2′ κ 20» και είπε:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε στα χέρια σας έναν κλάδο ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κλάδος μετά τη ΔΕΗ και ο πρώτος κλάδος, ο πρώτος ιδιώτης, ιδιωτικός εργοδότης στη Δ. Μακεδονία που απασχολεί χιλιάδες εργάτες, χιλιάδες επιχειρήσεις. Αυτή την στιγμή είναι ενεργά πάνω από 2000 ΑΦΜ στην Καστοριά και στο Βόιο.» Ο κ. Τσούκας είπε ότι η γουνοποιία «παράγει μηδέν ρύπους άνθρακα, πραγματικά μηδέν».

«Είμαστε πραγματικά κυκλική οικονομία, όπως το επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και εσείς ξέρω ότι το δουλεύετε πάρα πολύ αυτό.» «Προσωπικά, είμαι έναν χρόνο πρόεδρος και θα ήταν άδικο να πω ότι η Κυνέρνηση αυτή έχει λύσει πραγματικά πάρα πολλά φορολογικά και περιοριστικά θέματα τα οποία ήταν απίστευτα, δεν μπορούσε να τα λύσει κανένας και πραγματικά λύθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Το μόνο που θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σας είναι ότι πραγματικά κινδυνεύει να χαθεί η τέχνη της γούνας και πραγματικά κινδυνεύουν να χαθούνε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Εάν δεν κάνετε κάτι γι αυτό νομίζω ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι στην περιοχή μας και δεν κρύβω να σας πω ότι κινδυνεύει η Καστοριά να γίνει πλέον μονοεδρικιά λόγω της μείωσης του πληθυσμού.»

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να μου δώσετε τη δυνατότητα,να με υποδείξετε κάποιον συνεργάτη σας, για να λύσουμε όλα τα θέματα τα οποία πραγματικά μόνο εσείς μπορείτε να λύσετε και  μπορείτε να τα λύσετε στο λεπτό.»

 


 

 

Αναμένουμε να δούμε τι άκουσε ο Πρωθυπουργός, τι κατάλαβε, τι θα κάνει από εδώ και πέρα πράξη, μετά από όλα αυτά που του ετοίμασαν οι φορείς μας!! 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *