Παρέδωσαν άνευ… δρόμων τον Γράμμο στους Αλβανούς!

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την δράση των αλβανών επιδρομέων στον Γράμμο, από κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι όμως ζητούν την ανωνυμία, επειδή δεν αισθάνονται ασφαλείς στην χώρα τους, φοβούμενοι τα “αντίποινα” της άλλης πλευράς στους ίδιους και τις περιουσίες τους!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων αυτών, ο Γράμμος τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον, έγινε το “Ελντοράντο” του παράνομου πλουτισμού των αλβανών επιδρομέων,εξ αιτίας της αδυναμίας του ελληνικού κράτους, να προστατεύσει την δημόσια περιουσία και τα συμφέροντα των πολιτών του που επιβιώνουν εκεί, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Εκτός απο την ξυλεία που λεηλάτησαν τα τελευταία χρόνια οι αλβανοί, τώρα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς το περίφημο τσάι και τα άλλα θεραπευτικά βότανα του Γράμμου.
Πολλοί πιστεύουν ότι το δίκτυο συλλογής και μεταφοράς του τσαγιού προς την αλβανική ενδοχώρα, έχει απλωμένα τα πλοκάμια του σ΄ όλο το Γράμμο, με αιχμή του δόρατος τους συμπατριώτες τους, οι οποίοι εργάζονται ως βοσκοί στα κοπάδια των ημεδαπών κτηνοτρόφων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kastorianiestia.gr

Διαβάστε επίσης το αφιέρωμα του AboutKastoria.gr σχετικά με τη λαθροϋλοτομία στο Γράμμο, όπως φαίνεται από το δορυφόρο του Google Earth.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *