Όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Στην επιτόπια καταγραφή στοιχείων και προβλημάτων που προέκυψαν από την μέχρι τώρα διαχείριση των περιστατικών του κορονοϊού στο νοσοκομείο Καστοριάς, προχώρησε σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από τρία στελέχη της Υγείας απο το γραφείο της Θεσσαλονίκης.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Καστοριάς εξετάστηκε το θέμα της διαχείρισης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται ήδη σε καραντίνα και που αγγίζει τα 40 άτομα και διατυπώθηκε η πρόταση εφ’οσον κάποιος δεν έχει νοσήσει η δεν έχει παρουσιάσει κάποια συμπτώματα μετά τις 7 ημέρες σε συνεχή καραντίνα αντί για 14 που ισχύει σήμερα να επιστρέφει στην εργασία του.

Από πολλούς ζητήθηκε να υπάρξουν άμεσες προσλήψεις η και μετακινήσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού από άλλες μονάδες υγείας του νομού ώστε να συνδράμουν στο έργο του νοσοκομείου, ενώ άλλοι ζήτησαν να υπάρξει ξεχωριστή αντιμετώπιση του προβλήματος στην Καστοριά λόγω του ότι παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Παρέμβαση στην σύσκεψη έκανε από την Αθήνα και η Λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ κ. Έλενα Μαλτέζου.

Ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης επανέλαβε τα περιεχόμενο της κοινής επιστολής με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, που απέστειλαν στις 13 Μαρτίου στον ΕΟΔΥ, με κοινοποίηση την Πολιτική προστασία (ΓΓΠΠ) και το υπουργείο Υγείας, όπου επισημαίνουν την ανάγκη πιο ειδικών μέτρων για την Καστοριά εξ αιτίας της μεγάλης παρουσίας επιχειρηματιών και εργαζομένων της περιοχής στην Έκθεση του Μιλάνου καθώς και εκδρομέων στους Αγίους Τόπους. Ο κ. Κορεντσίδης εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί ο πληθυσμός της ΠΕ Καστοριάς έχει μεγάλα ποσοστά γήρανσης.

Ο βουλευτής; Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας πρότεινε την άμεση μετακίνηση Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού από άλλες δομές υγείας προς το νοσοκομείο Καστοριάς για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, γιατί όπως είπε «η περιοχή βρίσκεται στην κορυφή σε ότι αφορά την εξέλιξη του στην χώρα».

Τα στελέχη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ δήλωσαν ότι τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η υπηρεσία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

 

businessdaily.gr

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *