Η ορκωμοσία του Γιάννη Κορεντσίδη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου – Όσα έγιναν

Στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καστοριάς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε από νωρίς για να χειροκροτήσει τα μέλη του νέου Δ.Σ. και το νέο Δήμαρχο, Γιάννη Κορεντσίδη. 

Ο λόγος του; Ενωτικός, δυναμικός και με γνώση της πραγματικότητας για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Καστοριάς. Ο κ. Κορεντσίδης τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης και συνεργασίας όλων των μελών του Δ.Σ. καθώς και όλων των πολιτών του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επεσήμανε την επίγνωση της δύσκολης κατάστασης και την πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής να γίνει «πλήρης έλεγχος και εμπεριστατωμένη καταγραφή των πάντων, αν έρθει η ώρα κι εφόσον χρειαστεί».

Ο λόγος του τελείωσε με το σύνθημα του συνδυασμού του,»Ώρα για δουλειά»…

Η ώρα αυτή ήρθε! Από 1η Σεπτεμβρίου η νέα ομάδα θα κλιθεί να σηκώσει στις πλάτες της το βαρύ φορτίο των προβλημάτων του Δήμου και των Δημοτών. Χρόνος για πισωγυρίσματα και αποδόσεις ευθυνών για το τι έγινε ή τι δεν έγινε, δεν υπάρχει.

Ο Δήμος οφείλει να κοιτάξει μπροστά, με θάρρος, τόλμη και ειλικρίνεια.

Στοιχεία που δεν υπήρχαν στον επιθυμητό βαθμό στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, γι αυτό και αποχωρεί ως αποτυχημένη στο σύνολό της στη συνείδηση του κόσμου.

 

Ο λόγος του απερχόμενου Δημάρχου Καστοριάς, κ. Ανέστη Αγγελή έγινε με μεγάλη συγκίνηση και σε απολογητικό τόνο για τις προθέσεις και τις προσπάθειες της ομάδας του.

ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ 

Εντύπωση προκάλεσαν οι απουσίες πρώην και νυν μη εκλεγμένων Αντιδημάρχων, πρώην Δημάρχων, μελών του απερχόμενου Δ.Σ. και του επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία ευθύνης «, κ. Γιώργου Πετκανά ο οποίος δεν βρέθηκε στο πλευρό των εκλεγμένων συνεργατών του για να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο ευθύνης που ανέλαβαν από σήμερα κι επίσημα. (Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Πετκανάς δήλωσε την πρόθεσή του να μη συμμετάσχει στο νέο Δ.Σ. σχεδόν αμέσως μετά την εκλογική μάχη του Μαΐου.)

 

Στα Highlights η παρουσία της κας Μαρίας Αντωνίου, επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η οποία καθόταν λίγες καρέκλες μακριά από τον βουλευτή ΝΔ κ. Ζήση Τζηκαλάγια. 

Τον πολιτικό όρκο επέλεξε ο κ. Γιώργος Τίγκας.

Τις υπογραφές των μελών της νέας Δημοτικής Αρχής ακολούθησε μια δεξίωση για τους παρευρισκόμενους με δροσερά γλυκίσματα και παγωμένη λεμονάδα ή νερό.

 

Να ευχηθούμε καλή αρχή, καλή επιτυχία και δύναμη στο νέο Δήμαρχο και σε όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. Καστοριάς!
Ώρα για τη δύσκολη Δουλειά!

 

Φωτογραφίες από την τελετή ορκωμοσίας:

 

 

 

Από νωρίς άρχισε να προσέρχεται ο κόσμος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την τελετή παρακολούθησε ο νυν Αντιδήμαρχος οικονομικών, κ. Στεργιόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Χ.Κ.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *