Όλη η Ελλάδα μιλάει για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Ιωαννίνων – Δείτε γιατί

Απογοητευμένοι είναι -για μία ακόμη φορά- οι πολίτες στα Γιάννενα, με αφορμή το “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο” που επέλεξε η δημοτική αρχή για να κοσμήσει την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Οι κάτοικοι της πόλης που παρατήρησαν το “δέντρο” αντέδρασαν από αμήχανα μέχρι και επικριτικά. Κι αυτό γιατί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, δεν είναι ούτε χριστουγεννιάτικο, ούτε… δέντρο.

Πάρτι στα social media

Η επιλογή πυροδότησε και ατέλειωτες συζητήσεις και σχολιασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, με κοινό τόπο και εκεί την αντίθεση των περισσοτέρων στην αισθητική της επιλογής.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter

Κάθε πέρσι και καλύτερα! Ή μήπως όχι;

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που το «δέντρο» στα Γιάννενα διχάζει αφού οι κάτοικοι των Ιωννίνων έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και στο παρελθόν με στολισμούς τουλάχιστον αμφιλεγόμενους όπως: 

‘Η ακόμα και: 

O Πύργος του Τάτλιν και η εξήγηση

Το φετινό «δέντρο» της κεντρικής πλατείας, κατασκεύασαν σπουδαστές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία ο Δήμαρχος κ. Μπέγκας ευχαρίστησε. «Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές για την ιδέα που είχαν και τη συνεργασία που είχαμε. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να δίνουν στην πόλη στην οποία φοιτούν και να συμμετέχουν ενεργά», είπε ο δήμαρχος.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Ξενοφών Μπήτσικας ήταν αυτός που ανέλαβε να εξηγήσει τα πώς και τα γιατί της ερμηνείας-κατασκευής μέσω γραπτής του δήλωσης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο κ. Μπήτσικας έδωσε έμφαση στην καλλιτεχνική επανερμηνεία του Πύργου του Τάτλιν, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της τέχνης τον 20ο αιώνα, ενώ προσέδωσε στην όλη κατασκευή μια παιχνιδιάρικη διάθεση, παραπέμποντας στα παιχνίδια κατασκευών meccano. «Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες» αναφέρει.

newsit.gr

Με πληροφορίες από epirusintypos-iepirusnews

 

Ακόμα και σελίδα υπάρχει αφιερωμένη στο περιβόητο δέντρο:

 

 

Με σχόλια «φωτιά»…

 

 

 

 

Μου θυμίζει έντονα την τσουληθρα με τα πιγκουινακια. Όσοι έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του 80 θα καταλάβουν.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *