Ο Στέφανος Ξενάκης συστήνεται την Πέμπτη στην Καστοριά

«Το Δώρο», ένα βιβλίο διαφορετικό από εκείνα που διαβάζετε συνήθως στον ελεύθερο χρόνο σας.

Όταν ζήτησα από τη Νίκη ένα βιβλίο που θα μου κέντριζε το ενδιαφέρον και την προσοχή, δε θα με κράταγε ξάγρυπνη όλη νύχτα- όπως συνήθως ένα καλό μυθιστόρημα- αλλά θα μου έφτιαχνε τη διάθεση την στιγμή που θα το χρειαζόμουν, χωρίς να γίνεται ενοχλητικά «βαρύ» και συναισθηματικά φορτισμένο…

κράτησα το «Δώρο» στα χέρια μου. Και αποδείχθηκε πως ήταν ακριβώς αυτό που τελικά αναζητούσα τους μήνες του Καλοκαιριού. Μία διαφυγή, ένα σύγχρονο κι έξυπνο ταξίδι στον κόσμο, μέσα από τη συγγραφική μαεστρία του Στέφανου Ξενάκη.

Αυτοτελείς, σύντομες ιστορίες που δεν έχουν σκοπό να κουράσουν τον αναγνώστη αλλά να τον εμπνεύσουν να δει τη ζωή γύρω του με άλλο μάτι. Απλές καθημερινές συνήθειες  που έχουμε όλοι μας και  άλλες φορές προσπερνάμε χωρίς να δίνουμε σημασία, άλλες φορές εστιάζοντας σε ανούσια πράγματα.

Είναι βέβαιο πως θα ταυτιστείτε με πολλές από τις ιστορίες που θα διαβάσετε στο «Δώρο». Πιθανότατα κάποιες θα τις θεωρήσετε αδιάφορες, υπερβολικές. Κι αυτή είναι η διαφορά αυτού του βιβλίου…η έκπληξη για το άγνωστο που θα ακολουθήσει. Όπως ακριβώς η ίδια η ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα φτιάξει ή θα χαλάσει τη μέρα σου. Τι θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Τι θα σε εκνευρίσει. Αξίζει όμως να είσαι υποψιασμένος…

Το «Δώρο» είναι μία μικρή ψυχοθεραπεία. Είναι από εκείνα τα βιβλία που δε θα τελειώσετε ποτέ. Πάντα θα έχετε λόγο να ανατρέξετε σε κάποιες από τις ιστορίες που σας άρεσαν αλλά δεν θυμάστε καλά. Είναι σα μια συλλογή από quotes για τη ζωή που όλοι διαβάζουμε, συμφωνούμε, επαναλαμβάνουμε, αλλά δύσκολα κάνουμε πράξη.

Η γλώσσα γραφής  είναι απλή, καθημερινή, αφού ουσιαστικά πρόκειται για βιωματικές αφηγήσεις του ίδιου του συγγραφέα. Ίσως δεν αποτελέσει το βιβλίο που θα αναλύσει η λέσχη ανάγνωσης την επόμενη Κυριακή, αλλά θέμα συζήτησης μιας παρέας στον χαλαρό Κυριακάτικο καφέ.

Η είδηση πως  ο Στέφανος Ξενάκης θα επισκεφθεί την πόλη μας, είναι σημαντική, όχι για να πουλήσει τα έτσι κι αλλιώς #1 Best Seller βιβλία του , αλλά για να μας συστηθεί. Γι αυτό μη χάσετε μια ευκαιρία για ένα mini life coaching.

 

Χ.Κ.

 

(κεντρική φωτο: athinorama.gr)

 

Το Public και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον Στέφανο Ξενάκη, τον συγγραφέα των best sellers, την Τετάρτη  20/11 και ώρα 19.00, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος».

 

 

ko

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *