Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών και ο Σύλλογος συνταξιούχων της Ιονικής Τράπεζας θα χαρίσουν γέλια στο Γηροκομείο

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας  χρειάζονται σεβασμό. Σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατροφαρμακευτική  και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δικαιούνται να νοιώθουν ασφάλεια που μόνο το Κράτος μπορεί να τους την παρέχει. Δικαιούνται τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο. Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα. Για να μην νοιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους. Για να μπορούν να ζουν!

 

Με σεβασμό και αγάπη στην  Τρίτη ηλικία, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας,  δίνει χαρά και ζωή στους φιλοξενούμενους του  ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11.οο π.μ.  με μια συνεδρία Γελωτοθεραπείας (Γιόγκα του Γέλιου), δώρα και εδέσματα.

Τα δώρα ,τα είδη πρώτης ανάγκης και τα εδέσματα θα αγορασθούν από χρηματικές δωρεές συνταξιούχων συναδέλφων και φίλων του Συλλόγου. Όποιοι από τους συναδέλφους επιθυμούν να συνδράμουν την εκδήλωση με οποιοδήποτε ποσό, μπορούν να το καταθέσουν στον Αριθμ. Λογ. ΣΣΙΛΤΕ  Τράπεζα  ALPHA BANK 101.00.2002.037318 IBANGR07 0140 1010 1010 0200 2037 318 (Στην αιτιολογία να αναφέρεται Ονοματεπώνυμο-Δωρεά).

Την οργάνωση και φροντίδα της εκδήλωσης ανέλαβαν οι κυρίες Αθηνά Καραδελή  Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, Ξανθίππη Γκλαβοπούλου Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η Νίνα Μπουρλή  (Καστοριά) και η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου (Θεσσαλονίκη) μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας.

Την συνεδρία συντονίζει η συνάδελφος Ηλιάνα Κυνηγοπούλου, Γελωτολόγος- Γελωτοθεραπευτής.

Η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου είναι Γελωτοθεραπευτής, ειδικευμένη στην Γελωτολογία και Εκπαιδευτής Γελωτοθεραπευτών. Είναι Life Coach (προπονητής Ζωής), Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, και Ενεργειακή Θεραπευτής, στον βαθμό Μaster Ι της Κοσμοενεργειακής Θεραπείας. Εργάστηκε ως στέλεχος στην Ιονική Τράπεζα και κατόπιν ως Διευθύντρια στην ΑΛΦΑ Τράπεζα. Από το 2009 διευθύνει τον πολυχώρο Be Alive Ευ Ζην Γελώντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ασκεί την Συμβουλευτική και τις Εναλλακτικές Θεραπευτικές Μεθόδους. Δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε ομάδες ανθρώπων που έχουν ανάγκη και εκπαιδεύοντας άλλους στις διάφορες μεθόδους.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το Γέλιο είναι το καλύτερο, άφθονο και δωρεάν γιατρικό για την ψυχή και το σώμα.
Στη Γελωτοθεραπεία, με τη μέθοδο της Γιόγκα του Γέλιου χρησιμοποιείται σαν άσκηση και όχι σαν συναίσθημα. Με αυτόν τον τρόπο μας βοηθά να απομακρυνόμαστε από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας και να ερχόμαστε σε επαφή με τα συναισθήματά μας.
Είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης. Δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.

Σε συνδυασμό με τις ελαφρές διατάσεις της Γιόγκα και την σωστή αναπνοή, το αποτέλεσμα είναι η εκγύμναση του σώματος και της ψυχής.

 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ


Στην σημερινή εποχή οι ηλικιωμένοι είναι μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων με περιορισμένη υγεία λόγω ασθενειών όπως η άνοια, η νόσος Αλτσχάιμερ, τα μυοσκελετικά προβλήματα (οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση και άλλα), άμβλυνση των αισθήσεων (όραση, ακοή), ακράτεια, ακόμη και ψυχιατρικές ασθένειες και άλλες πολλές. Η Γελωτοθεραπεία τους βοηθά αποτελεσματικά, γιατί γυμνάζει ήπια το σώμα, το οξυγονώνει και αναπτύσσει την αντοχή και τη ζωτικότητα..
Η Γελωτοθεραπεία εφαρμόζεται με καταπληκτικά αποτελέσματα σε σχολεία, επιχειρήσεις, νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές, σε μέρη όπου υπάρχουν άνθρωποι! Για την κάθε ομάδα υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές και ασκήσεις και εφαρμόζονται από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους θεραπευτές.

 

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

 

                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΣΙΛΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ                                                                 ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΔΕΛΗ

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αθηνά Καραδελή: 6937451818

Ξανθίππη Γκλαβοπούλου : 6946283061

Ηλιάνα Κυνηγοπούλου:6944418624

Νίνα Μπουρλή: 6936645817

ηλιαναuntitled

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *