Ο Ιωάννης Τσακιρίδης για τη λειτουργία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς

Οι δημόσιες αναρτήσεις του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Δήμου Καστοριάς, κ. Ιωάννη Τσακιρίδη, μας έβαλαν σε σκέψεις για τη σημασία που δίνεται από πλευράς Νομικού Πρόσωπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς στη Φιλαρμονική.

Μετά τις αρχικές βαρύγδουπες δηλώσεις για το μέλλον της Φιλαρμονικής – 2 χρόνια δηλαδή τώρα που λειτουργεί με όποιον τρόπο λειτουργεί-, ακόμα αναζητούμε ποιος είναι ο σχεδιασμός!
Μην ξεχνάμε ότι η Φιλαρμονική είναι μουσική παιδεία…πολιτισμός!!
Δεν καθυστερεί τα πάντα ο κορονοϊός. Ρωτήστε και τις φιλαρμονικές στην Κέρκυρα…
Οι δηλώσεις του Αρχιμουσικού:
1)
Αγαπητοί φίλοι επειδή πολλοί με ρωτάτε αν λειτουργεί η Φιλαρμονική του Δήμου Καστοριάς σας απαντώ.
Το χρονικό διάστημα 1 Νοεμβρίου 2020 έως 30 Ιουνίου του παρελθόντος μηνός, ολοκληρώθηκαν οι ώρες διδασκαλίας παρεχόμενης υπηρεσίας Αρχιμουσικού της σύμβασης που είχα για την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καστοριάς που ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς.
Τους ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία τους.
Απο αρχές Ιουλίου και στο εξής, ελλείψει νέας σύμβασης με τον Δήμο που να προβλέπει ώρες διδασκαλίας των μουσικών μαθημάτων, προσφέρω ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μου στους ανθρώπους που διαχρονικά με στηρίζουν και είναι οι μαθητές μου και όσο μου επιτρέπεται και δύναμαι θα συνεχίσω να το κάνω. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν απρόοπτα θα εμφανιστούμε στις εκδηλώσεις έναρξης των κωπηλατικών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιουλίου.
Ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής
Ιωάννης-Κωνσταντίνος Τσακιρίδης
2)
Επειδή πολλοί με ρωτούν τι θα γίνει με την Φιλαρμονική παραθέτω τα εξής:
Σχετικά με την λειτουργία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς που ανοίκει στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής, Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλήτισμού,
Όπως ανέφερα σε χθεσινό μου δημοσίευμα οι ώρες διδασκαλίας για να διδάξω βάση της τελευταίας σύμβασης που είχα εξαντλήθηκαν τέλη Ιουνίου. Το 11μελές ΔΣ του ΝΠΔΔ, βάσει της απόφασης 38/2021 που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με αριθ. πρωτ. 1401/23-06-2021, με εισηγητή τον πρόεδρό του Αθανάσιο Ρήμο, αποφάσισε:
1) την διακοπή των μαθημάτων κατα τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την εμφάνιση της Φιλαρμονικής στην τελετή έναρξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας
2) θα ακολουθήσει νέα απόφαση για την επαναλειτουργία της κατα τους φθινοπωρινούς μήνες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *