Νέος δορυφόρος προσφέρει πιο ευκρινείς εικόνες στο Google Earth

Οι εικόνες του Google Earth αλλάζουν και γίνονται καλύτερες και πιο ευκρινείς προκειμένου να μπορεί να απεικονίζεται μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Οι εικόνες που προσφέρει το ανανεωμένο Google Earth προέρχονται πλέον από τον δορυφόρο Landsat 8, ο οποίος τέθηκε σε τροχιά το 2013 από τη NASA. H ποιότητα της εικόνας από τις κάμερες του Landsat 8 είναι σαφώς ανώτερη από εκείνη του προκατόχου του, Landsat 7. Μάλιστα, ο Landsat 7 αντιμετώπιζε τελευταία ένα πρόβλημα hardware, στοιχείο που έκανε ακόμα χειρότερη την απεικόνιση στο χάρτη του Google Earth.

H Google δήλωσε ότι άντλησε περίπου ένα petabyte δεδομένων από τον Landsat, προκειμένου να μπορέσει να δει εάν οι νέες εικόνες που θα προσφέρει το Google Earth θα είναι σημαντικά βελτιωμένες σε σχέση με το παρελθόν. Για να αποδείξει την ανωτερότητα των εικόνων του Google Earth, ο κολοσσός του Internet έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το πριν και το μετά της χρήσης του Landsat 8, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Οι νέες εικόνες είναι ήδη διαθέσιμες σε όποιον χρησιμοποιεί την τελευταία εκδοχή του Google Earth, το οποίο θα είναι σταδιακά διαθέσιμο σε όλους τους κατόχους κινητών με λειτουργικό σύστημα Android, iOS, καθώς και σε όσους έχουν πρόσβαση στο Google Earth από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.

Πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *