Να πιει κανείς ή να μην πιει; Απίστευτες καταστάσεις με το νερό στους Αμπελοκήπους!

Εκατοντάδες κάτοικοι, δεκάδες επισκέπτες κι επαγγελματίες της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα τις τελευταίες ώρες…

να πιουν ή να μην πιουν από το νερό της βρύσης!

Κίνηση δεδομένη μέχρι χθες το πρωί, όταν και ανακοινώθηκε το εξής Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιορισμός χρήσης νερουανθρώπινης κατανάλωσης οικισμού Αμπελοκήπων

Από Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι, μετά τη διαπίστωση υπέρβασης των παραμετρικών τιμών τριχλωροαιθενίου και τετραχλωροαιθενίου, σε δείγμα νερού από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Αμπελοκήπων, το όποιο έλαβε η υπηρεσία, στις 27-07-2018 και μέχρι την πιστοποίηση αποκατάστασης της ποιότητας του, επιβάλλεται περιορισμός στη χρήση του νερού του προαναφερόμενου οικισμού ως προς την πόση και κάθε οικιακή χρήση (εκτός της χρήση στα αποχωρητήρια).

 

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, αντέδρασε άμεσα με ένα δικό του Δελτίο Τύπου, το οποίο αμφισβητεί ξεκάθαρα την απαγόρευση που διέταξε η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καστοριάς:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, με απόλυτη υπευθυνότητα, όπως πάντα, ενημερώνει τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μηλίτσας, ότι όλα όσα έχουν αναφερθεί από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς σχετικά με τη μη καταλληλότητα του πόσιμου νερού είναι αμφισβητούμενα.

Ο Δήμος διενεργεί συνεχείς τακτικές μετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πτωτική τάση από την προηγούμενη  μέτρηση που έγινε στις 23/07/2018 με τιμή (3 mg/l σε  τετραχλωροαιθένιο).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των νέων αναλύσεων (02/08/2018), η τιμή σε περιεκτικότητα τετραχλωροαιθένιου είναι σχεδόν αμελητέα.

Στις επόμενες ώρες θα δημοσιοποιηθούν τα πρωτότυπα αποτελέσματα των νέων αναλύσεων, από το συνεργαζόμενο με το Δήμο εργαστήριο που είναι πιστοποιημένο από τον ΕΣΥΔ.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού επιφυλάσσεται ότι θα πράξει τα νόμιμα προστατεύοντας την αξιοπρέπεια, το ήθος του, τους δημότες και τους θεσμούς.

 

 

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, μάλιστα απέστειλε δεύτερο Δελτίο Τύπου με τις αναλυτικές εκθέσεις αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο νερό της περιοχής.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας, με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε σχέση με τα άκυρα και ανεύθυνα δημοσιεύματα περί μη καταλληλότητας του πόσιμου νερού της Τ.Κ. Αμπελοκήπων και της δέσμευσής μας για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εργαστηριακών αναλύσεων, δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν στις 02/8/2018, όχι μόνο για την Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων αλλά και για όλες τις τοπικές κοινότητες, όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ Γ1(δ)/ΓΠ οικ.67322/06.09.2017 (ΦΕΚ 3282/19.09.2017 τεύχος Β΄), που αφορά την ελεγκτική παρακολούθηση με όλες τις παραμέτρους.

Αναλυτικά, οι μετρήσεις για την Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων έχουν ως εξής :

Τετραχλωροαιθένιο & Τριχλωροαιθένιο 0,30 μg/l (Παραμετρ.τιμή <10)

Τριχλωροαιθένιο (TCE) Δεν ανιχνεύθηκε

Τετραχλωροαιθένιο (PCE) 0,30 μg/l (Παραμετρ.τιμή <10)

Ως εκ τούτου, το νερό τόσο στην Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων, όσο και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες και τη Δημοτική Κοινότητα Άργους Ορεστικού, είναι απόλυτα ασφαλές για πόση και οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως άλλωστε διαχρονικά διασφαλίζει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, τόσο με τους συνεχείς ελέγχους του από επώνυμα από τον ΕΣΥΔ πιστοποιημένα εργαστήρια όσο και με τις αδιάκοπες προσπάθειες και παρεμβάσεις του.

Δείτε τις αναλυτικές εκθέσεις αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων στον παρακάτω σύνδεσμο :

http://bit.ly/2vkb7Ku

 

 

Ο Δήμαρχος του Άργους Ορεστικού, κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, σε συνέντευξη του στο δελτίο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, έθεσε θέμα αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων -συνεπώς και της απαγόρευσης χρήσης- που ανακοίνωσε η Π.Ε. Καστοριάς.

Κάλεσε μάλιστα τους υπευθύνους να δημοσιεύσουν άμεσα κι επίσημα τα αποτελέσματα των μετρήσεων, ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια.

Κι εδώ αρχίζει το μπάχαλο και η σύγχυση στους απλούς πολίτες που καλούνται να αποφασίσουν αν θα πιουν από το νερό που πληρώνουν τόσα χρόνια και θεωρούν ασφαλές…

Μία απόφαση που φαίνεται να στηρίζεται σε ποιον φορέα έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει!!!

 

Σας ακούγεται λογικό; 

Πολίτες μπερδεμένοι κι εξαγριωμένοι «θύματα»  επιπόλαιων παιχνιδιών  των υπευθύνων που άθελά τους χάνουν την αξιοπιστία τους.

Μετά το απίστευτο σκάνδαλο του νερού του Δισπηλιού, χιλιάδες κουβέντες έχουν ανταλλαχθεί σε καφενεία και ιδιωτικές συζητήσεις για την ποιότητα του νερού της ευρύτερης περιοχής…

Πολλοί γνωρίζουν -Off the record- τον υπεύθυνο για τη μόλυνση, μυστικές αναλύσεις, παρασκηνιακές συμφωνίες, δωρεές…ακόμα και τα μπλε βαρέλια που ανιχνεύονται σε περιοχές του νομού βρίσκουν τη θέση τους στην ατελείωτη συνωμοσιολογία!

Κανείς δεν γνωρίζει, όμως,  αν και πόσο μολύνθηκαν οι άνθρωποι που έπιναν -και πλήρωναν- τόσο καιρό αυτό το νερό! 

 

Κανείς δεν παίρνει θέση ούτε μιλά ξεκάθαρα σήμερα και στους κατοίκους των Αμπελοκήπων…δεν απαντά στον κ. Γιώργο αν πρέπει να προμηθευτεί μπουκάλια εμφιαλωμένου και στην κα Μαρία αν θα μαγειρέψει σήμερα με το νερό της βρύσης…

Οι υπόλοιποι παρακολουθούμε αναμένοντας το επόμενο περιστατικό που θα αφορά στο νερό που ρέει από τη δική μας βρύση!

Εσείς θα πίνατε νερό αν ήσαστε κάτοικος των Αμπελοκήπων; 

Δ/νση Υγείας Π.Ε. Καστοριάς -Δήμος Άργους Ορεστικού       1, 2 ή Χ;

 

 

Χρυσούλα Κ.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *