Οι μουσικοί της φιλαρμονικής παρέδωσαν τις στολές τους – Καταγγέλουν απαξιωτική συμπεριφορά από τις Αρχές του Δήμου

Την Τρίτη το μεσημέρι και ώρα 13.30 οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς καθώς και γονείς των μαθητών της συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Καστοριάς για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την παύση λειτουργίας της αλλά και να παραδώσουν τις στολές τους καθώς κάθε προσπάθεια από μέρους τους για την συνέχιση της λειτουργίας της έπεσε στο κενό, εισπράττοντας φρούδες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις επί σειρά μηνών

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρόλο που ο Δήμαρχος της Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδης αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κίμωνας Μηταλίδης που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο Δημαρχείο ενημερώθηκαν για την παρουσία τους δεν ευαισθητοποιήθηκαν να επικοινωνήσουν μαζί τους αγνοώντας τους επιδεικτικά. Επίσης, παρόλο που οι γονείς ήλθαν με υπεύθυνες δηλώσεις να παραδώσουν νόμιμα τις στολές που ωστόσο άτυπα τους είχαν δοθεί από τον Δήμο, δεν κατέστει αυτό εφικτό καθώς υπήρξε μια ενδοδημοτική κόντρα και αποποίηση ευθυνών για το ποιος τελικά είναι υπεύθυνος να τις παραλάβει. Οι γονείς και οι μουσικοί εισπράττοντας την απαξιωτική συμπεριφορά των υπευθύνων ανευθύνων του Δήμου Καστοριάς, μετά από ώρες αναμονής άφησαν τις στολές εντός του κτηρίου αποχωρώντας με πικρία και ενοχλημένοι για όλη αυτή την συμπεριφορά εις βάρος τους, σηματοδοτώντας πλέον την οριστική διάλυσή της και από πλευράς τους.

Απέστειλαν δε την εξής ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο της Καστοριάς και τα ΜΜΕ:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

κ. Δήμαρχε της Καστοριάς,

Εμείς οι μουσικοί και γονείς των μαθητών που επί σειρά ετών προσφέραμε στην Φιλαρμονική του Δήμου Καστοριάς με λύπη και απογοήτευση ανακοινώνουμε ότι στο εξής αδυνατούμε να συνεχίσουμε το μουσικό μας έργο.  Δυστυχώς το όραμα που είχαμε (και το δικό σας σύμφωνα με τις υποσχέσεις που κατά καιρούς δώσατε δημόσια και ενώπιών μας) η πόλη μας Καστοριά να αποκτήσει ένα αξιόπιστο και αξιόλογο μουσικό σχήμα Φιλαρμονικής υποδομήθηκε άδοξα. Δυστυχώς όλες οι φιλότιμες προσπάθειες από πλευρά μας με σας τον ίδιο αλλά και το ΔΣ του Νομικού προσώπου απέβησαν άκαρπες και ατελέσφορες. Οι υποσχέσεις δεν αρκούν και οι πράξεις βαλτώνουν. Ο μαέστρος και δάσκαλός μας που κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια δημιουργώντας την Φιλαρμονική εκ του μηδενός αντιμετωπίζοντας διαχρονικά πολλά εμπόδια και δυσκολίες, παραμένει απλήρωτος για τις υπηρεσίες που προσέφερε αλλά και χωρίς σύμβαση πάρα την δέσμευση σας για άμεση τακτοποίηση των οφειλομένων και λοιπών υποχρεώσεων. Δεν υπάρχει ως σήμερα από την ανάληψη της νέας δημοτικής σας  αρχής, καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού που λειτουργούσε  η Φιλαρμονική, για αμοιβή και προκήρυξη θέσης μαέστρου αλλά ούτε και στον προϋπολογισμό του Δήμου καμία πίστωση για την περαιτέρω υποστήριξη της λειτουργίας της. Χώρος ικανός για τα μαθήματα του Σχολείου μας αλλά και τις δοκιμές της Ορχήστρας δεν υπάρχει διαθέσιμος για χρήση. Θεωρούμε ότι σε σημαντικό βαθμό σεβαστήκαμε ότι είχατε άλλες προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν σας ενοχλήσαμε.  Επειδή όμως η αξιοπρέπειά μας πληγώθηκε και τα όρια υπομονής μας εξαντλήθηκαν για την μη ικανοποίηση για τα όσο κατά καιρούς δηλώσατε και δεσμευθήκατε ενώπιόν μας αποφασίσαμε σήμερα να παραδώσουμε τις στολές μας και βέβαια άμεσα και τα μουσικά μας όργανα, εκφράζοντας συγχρόνως την ομόφωνη και ομόψυχη συμπαράστασή μας στον ερίτιμο δάσκαλο και μαέστρο της Φιλαρμονικής μας.

Καστοριά, Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Οι μουσικοί και γονείς των μαθητών της Φιλαρμονικής

 

loungenews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *