Μήνυμα της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τη νέα σχολική χρονιά

Οι ευχές της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου, για τη νέα σχολική χρονιά 2016 – 2017.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Σήμερα ξεκινά η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που θα προσφέρει στη μαθητιώσα νεολαία εφόδια, γνώσεις και εμπειρίες φέρνοντας την ένα βήμα πιο κοντά στους μελλοντικούς της στόχους.
Με θετική διάθεση και συστηματική δουλειά οι καθημερινές προκλήσεις της εκπαίδευσης μπορούν να γίνουν μια ευχάριστη διαδρομή. Στη διαδρομή αυτή η πολιτεία είναι αρωγός με αλλαγές που έχει προωθήσει ώστε το σχολείο να πάψει να είναι πεδίο πειραματισμού που δημιουργεί πίεση στους μαθητές.

Φέτος πάρα τις οικονομικές δυσκολίες η χρονιά αυτή αρχίζει με το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών στη θέση τους και με το διδακτικό υλικό στη διάθεση όλων από την πρώτη ημέρα.

Εύχομαι σε όλους/ες να συμβάλλετε ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να μην είναι για τους νέους και τις νέες μας απλά η συσσώρευση γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και η διάπλαση του χαρακτήρα τους με αξίες και ιδανικά. Το σχολείο είναι το κοινωνικό κύτταρο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με ελεύθερη συλλογική συνείδηση, με κατοχυρωμένη δημοκρατία, με αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *