Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ο ζωγράφος 1874-1933»

Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε ή έκθεση «ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ – Ο Ζωγράφος 1874-1933».

Τα έργα και η ζωή του ζωγράφου άγγιξαν μικρούς και μεγάλους , ο αριθμός των οποίων έφθασε συνολικά τα 963 άτομα! Οι μαθητές που επισκέφθηκαν την έκθεση από την Καστοριά ήταν ολων των βαθμίδων και διαφόρων τάξεων, καθώς και σχολης εικαστικών τεχνών και ο συνολικός αριθμός ήταν 391 παιδιά, ενώ οι υπόλοιποι επισκέπτες ήταν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό κάτοικοι Καστοριάς αλλά και περίπου 140 άτομα Ελληνες και αλλοδαποί που βρέθηκαν στην Καστοριά, επισκέφθηκαν την έκθεση και παράλληλα θαύμασαν ένα από τα περίφημα διατηρητέα αρχοντικά της Καστοριάς.

Η επιτυχία να φιλοξενήσει η πόλη μας, μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μια τόσο ενδιαφέρουσα έκθεση οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στις σημαντικές προσπάθειες όλων των φορέων που ενεπλάκησαν, αρχής γενομένης από τον σύλλογο «Το Απόζαρι» και την καθοριστική συμβολή της συμπατριώτισσας μας κ.Ελένης Βαφειάδου-Παπανικολάου.

H υλοποίηση της έκθεσης δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την αθρόα και ένθερμη συμμετοχή των εθελοντών οι οποίοι απέδειξαν ότι θέλουν και μπορεί αυτή τη πόλη να έχει και πολιτιστική ταυτότητα. Ευχαριστώ και δημόσια τους εθελοντές τα ονόματα των οποίων ταυτίζονται με την επιτυχία της έκθεσης.

Ο αντιδήμαρχος

Λεωνίδας Παπαδημητρίου

Φωτογραφίες από επισκέψεις παιδιών:

ekthesi

ekthesi1

ekthesi2

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *