Λοταρία με κληρώσεις και δώρα 12 εκατ. ευρώ για όσους πληρώνουν με κάρτες (!)

Oι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως, εβδομαδιαία ή μηνιαία αλλά τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει POS

Με κληρώσεις δώρων και χρημάτων, στις οποίες θα μετέχουν όσοι χρησιμοποιούν τραπεζικά μέσα πληρωμών αντί μετρητών, θα επιδιώξει η κυβέρνηση την διάδοση του πλαστικού χρήματος.

Οι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως,  εβδομαδιαία ή μηνιαία αλλά τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει POS.

Όπως ανέφερε μιλώντας την Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά την κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί άμεσα και που θα περιγράφει τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις  που θα αναγκαστούν πρώτοι να εγκαταστήσουν συσκευές αποδοχής καρτών POS, θα ακολουθήσει και επόμενη, μέσω της οποίας θα μοιράζονται μετά από κλήρωση, με διάφορες μορφές, 12 εκ. ευρώ κάθε χρόνο σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Σε μία από τις μορφές αυτές τουλάχιστον, όπως ανέφερε η ίδια, αν ο πολίτης που κάνει τη συναλλαγή κερδίσει, θα έχει τη δυνατότητα και επιπλέον αγορών, δηλαδή δεν θα παίρνει χρήματα στα χέρια του.

Από μέρα σε μέρα ή και από ώρα σε ώρα πάντως, αναμένεται και το ΦΕΚ με την πρώτη απόφαση Παπανάτσιου, για τους υπόχρεους πληρωμών  με κάρτες, η οποία ανακοινώθηκε πως υπεγράφη από τις 13 Ιανουαρίου, αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί στο σύνολό της.

Στην επικείμενη  λοταρία πάντως θα συμμετέχουν και οι «χάρτινες» αποδείξεις που δίνονται αυτή την περίοδο, όπως σημείωσε  η κ. Παπανάτσιου!

 

protothema.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *