«Κυνηγητό» με μια αρκούδα στα Σπήλαια – Οι κάτοικοι σχολιάζουν

Κυνηγητό μες το χωριό, της αρκούδας με τους σκύλους, με θύματα (ευτυχώς) τους φράχτες…

Για μια ακόμη φορά, κάποια από τις πολλές αρκούδες της περιοχής, (αλήθεια… πού είναι αυτοί που έλεγαν πριν μερικά χρόνια, όταν έρεε το χρήμα.., ότι είναι είδος προς εξαφάνιση? ), μπήκε μέσα σε χωριό, και συγκεκριμένα στα Σπήλαια.

Το αποτέλεσμα ήταν, να την κυνηγήσουν τα σκυλιά της περιοχής, αλλά και με φωνές, κάποιοι κάτοικοι που αντιλήφθηκαν την παρουσία της… Ακολούθησε, η έξοδός της από το χωριό, που ήταν επεισοδιακή, αφού τίποτε στον δρόμο της δεν την σταμάτησε, ούτε και οι φράχτες που βρέθηκαν μπροστά της, τους οποίους και ισοπέδωσε.
Ευτυχώς όμως, αν εξαιρέσουμε την υλική ζημιά που υπέστησαν κάποιοι κάτοικοι (αλήθεια… ποιος θα αποζημιώσει αυτούς τους συνταξιούχους των 380 € ? ) αυτό ήταν το λιγότερο που μπορούσε να συμβεί…

Ευτυχώς δεν είχαμε κάτι πολύ χειρότερο, αλλά μήπως πρέπει να περιμένουμε αυτό, για να κινητοποιηθούν κάποιοι αρμόδιοι? Μόνο τότε θα παρθούν μέτρα, για κάτι που όλοι βλέπουν ότι μέρα με την μέρα παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις? Άραγε ήταν πιο σοβαρή η κατάσταση, όταν πριν χρόνια ισχυρίζονταν κάποιοι ότι υπάρχει έλλειψη πληθυσμού της στα μέρη μας? ( άποψη πλέον που αμφισβητείται από όλους ). Ή τώρα, που φοβάται ο πολίτης να περπατήσει όχι μόνο στο δάσος, αλλά και στην άκρη των χωριών και των πόλεων !

Δεν νομίζω να θέλει κανείς να εξαφανιστεί η αρκούδα. Μεγαλύτερες οικολογικές ευαισθησίες, από όλους εμάς, που μεγαλώσαμε στα χωριά, δεν νομίζω να έχουν κάποιοι, αλλά αυτές οι ίδιες οικολογικές ευαισθησίες, μας κρατάν στα χωριά μας, και μας οδηγούν στο να θέλουμε να κάνουμε μια απλή βόλτα στα μέρη που μεγαλώσαμε και απολαμβάναμε πριν χρόνια, και τώρα δεν μπορούμε. Κι αυτό γιατί, πλέον στα μέρη μας, την θέση του ανθρώπου παίρνει η αρκούδα.

Και …μάλλον σε λίγα χρόνια, αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα άμεσα, μόνο αυτήν θα ζει στα χωριά αυτά…
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *