«Καζάνι που βράζει» η Μεσοποταμία για την παράταση της καραντίνας

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία έφερε η ανακοίνωση παράτασης της καραντίνας για 10 ακόμη ημέρες στην περιοχή της Μεσοποταμίας.

Ποσοστό των κατοίκων μιλά ανοιχτά για σοβαρά προβλήματα όπως έλλειψη τροφίμων, χρημάτων cash -λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε ATM- ενώ ιδιαίτερη βάση δίνει στην επικείμενη ζημιά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Παρά την έγγραφη παράκληση, τη 12η Απριλίου, του Δημάρχου Καστοριάς για άρση των μέτρων ή λήψη ειδικών αδειών για αγροτικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσοποταμίας, το Υπουργείο αποφάσισε να κρατήσει στα σπίτια τους 5500 κατοίκους των περιοχών της Δημοτική Κοινότητας για 10 ακόμη μέρες χωρίς καμία εξαίρεση για αγροτικές δραστηριότητες!

Το σίγουρο είναι πως οι αποφάσεις αυτού του είδους λαμβάνονται μέσω ειδικών αλγορίθμων που κρίνουν αν μια περιοχή πρέπει ή όχι να μπει σε καραντίνα με αντικειμενικά κριτήρια.

Έτσι αποφασίστηκε και η παράταση των ειδικών μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας στον Υπόλοιπο Νομό Καστοριάς μέχρι τις 27 Απριλίου, για 14 ακόμη ημέρες, δηλαδή.

Μια εξέλιξη που σίγουρα δεν είναι αρεστή, οφείλουμε όμως να τη σεβαστούμε και να επιδείξουμε ιδιαίτερη ψυχραιμία και πειθαρχία στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή αυτής της επώδυνης κατάστασης για τη χώρα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με δύναμη και περισσότερη υπομονή!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *