Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών της χορήγησης Ειδικού Νοσηλίου, για Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Ερώτηση Βουλευτών της Ν.Δ. – Συνυπέγραψε η Μαρία Αντωνίου

Για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών της χορήγησης Ειδικού Νοσηλίου, για Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κάνουν λόγο με Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, δέκα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου που συνυπέγραψε την Ερώτηση.

Οι Βουλευτές, αναφέρουν στην Ερώτηση, ότι “παρά τις αλλεπάλληλες ενέργειες του Δ.Σ. της ΜΕΛΕΔΩΝΗΣ, τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για προτεραιότητα στο ζήτημα του νοσηλίου και ενώ το Ειδικό Νοσήλιο θεσπίστηκε στην νομοθεσία, με το άρθρο 46 του Ν.3918/2011 (ΦΕΚ 31/Α΄/2-3-2011) και πέρασαν διευκρινήσεις για την καταβολή του, με το άρθρο 48 του Ν.4316/2014 (ΦΕΚ 270/24-12-2014), μέχρι σήμερα το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις μεταξύ φορέα και ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αρχίσει να χορηγείται το νοσήλιο”.

Υπενθυμίζεται ότι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), είναι δομές για την μόνιμη διαβίωση-κατοικία για άτομα με νοητική στέρηση και ενδεχομένως κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή δευτερογενείς παθήσεις και ψυχικές διαταραχές. Παρέχουν οργανωμένα όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης για ανεξάρτητη διαβίωση των φιλοξενούμενών τους όπως υγιεινή, ασφαλή άνετη διαμονή, συνεχή ιατρική φροντίδα, μέριμνα για ασφαλή μετάβαση και επιστροφή από το χώρο εργασίας τους κλπ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *