Καταπληκτικές εικόνες από τη λίμνη Μουτσάλια στις Αρένες του Γράμμου (βίντεο)

Με ένα drone, το «Tovoion Tv» πέταξε πάνω από τις Αρένες του Γράμμου.

Πρόκειται για ένα φανταστικό βίντεο, το οποίο αποτυπώνει τις ομορφιές του Νομού Καστοριάς που οι περισσότεροι από εμάς ίσως να μην τις είχαμε εξερευνήσει. Το βίντεο μας μεταφέρει εικόνες απαράμιλλου φυσικού κάλλους, σε ένα ορεινό φθινοπωρινό σκηνικό, που παλαιότερα μόνο με τη πτήση ελικοπτέρου θα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε.

screen-shot-2016-10-06-at-13-47-31

screen-shot-2016-10-06-at-13-48-12

Ένα σύμπλεγμα δύο μικρών αλπικών λιμνών στη σκιά του Γράμμου που αποτελούν ένα από τα ομορφότερα ορεινά υδάτινα οικοσυστήματα της Ελλάδας. Η λίμνη Μουτσάλια, ή όπως αναφέρονται πιο συχνά λίμνες Αρένων, βρίσκονται σε ένα κατάφυτο δάσος οξυάς στη ρίζα της κορφής του Γράμμου, Επάνω Αρένα (υψόμετρο 2.196 μ.).

screen-shot-2016-10-06-at-13-49-47

Η λίμνη Μουτσάλια είναι κρυμμένη σε ένα πυκνό δάσος οξυάς δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο που δεν συναντά κανείς σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας μας. Τα πυκνά δάση που την περιβάλλουν σε συνδυασμό με την σχετική της απομόνωση, προσδίνουν στη λίμνη τεράστια οικολογική αξία με πολλά σπάνια είδη της πανίδας να ζουν στη γύρω περιοχή. Η λίμνη είναι πολύ σημαντική για τα αμφίβιά της, καθώς εδώ ζούνε τρία είδη από τρίτωνες: ο αλπικός, ο κοινός και ο λοφιοφόρος.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *