Η Καστοριά συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα…αδράνειας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 γιορταστηκε με πολλές δράσεις σε όλη τη χώρα, από 16-22 Σεπτεμβρίου. 

Ποδηλατάδες, συναυλίες, ημερίδες, δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο κλπ

Η λίστα των 93 συμμετεχόντων με όλες τις δράσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι εδώ! Ο Δήμος Άργους Ορεστικού υπάρχει, έστω, στη λίστα….

 

Ο Δήμος Καστοριάς, εκτός από την υποστήριξη σε  μία εκδήλωση για την εξοικείωση με την τυφλότητα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, δεν είχε κάτι άλλο να παρουσιάσει στους δημότες του.

Ούτε ποδηλατάδες, (όπως βλέπαμε άλλα χρόνια) ούτε βόλτες με αυτοκινητάκια και ποδήλατα (θυμάστε τα ηλεκτρικά;) στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (άραγε γιατί υπάρχει αυτό το πάρκο, πλέον;), ούτε ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και πεζοδρομήσεις (ήταν και ημέρα παζαριού σήμερα), ούτε δρώμενα με συμμετοχή σχολείων, ούτε τίποτα..

Μια εκδήλωση ενός συλλόγου που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο της ΕΡΤ3 και δυστυχώς παρακολούθησαν ελάχιστα άτομα, δεν την λες και πρόγραμμα με μεράκι και σεβασμό στους δημότες…

Όπως περίπου έγινε και με την προχειρότατη διαχείριση των εκδηλώσεων για το 2021..

 

(φωτο: mpetskas.com)

 

 

 

Για να προλάβουμε τα σχόλια των υποστηρικτών της αδράνειας…ξέχωρα από τις πάρα πολλές  εκδηλώσεις που γίνονται στη χώρα (ακόμα και στα γειτονικά Γρεβενά, αν δείτε το πρόγραμμα θα εντυπωσιαστείτε), μόλις χθες οι τοπικοί φορείς καλούσαν για μαζική συμμετοχή στο Run Greece, που θα πραγματοποιηθεί  ακόμα και σε συνθήκες mini lockdown.

Άρα μέτρα, κορονοϊός κλπ είναι απλά οι συνηθισμένες, πλέον, δικαιολογίες της πολιτιστικής τεμπελιάς που  βιώνουμε έντονα δύο χρόνια τώρα…

Εξαιρούμε – μιας και αναφερόμαστε σε δράσεις που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και παιδιά-  τα χρυσοπληρωμένα survival games που «απογείωσαν» τον πολιτισμό για 3 ώρες. Tι κι αν στην πόλη της Καστοριάς είχαν τεράστια..αποτυχία!

#καστορια_καλαπηγεκιαυτο

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *