Καστοριά: Σε αδιέξοδο οι παραγωγοί φασολιών

Σε τραγικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι παραδοσιακοί μικροπαραγωγοί φασολιών της Π.Ε. Καστοριάς, βλέποντας την παραγωγή τους να μένει απούλητη και τις οικογένειές τους να μην μπορούν να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με στοιχεία του Αγροτικού Συλλόγου Φασολοπαραγωγών Άργους Ορεστικού, εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 95 τόνοι αδιάθετης φασολοπαραγωγής του 2017 και πάνω από 250 τόνοι στη γειτονική περιοχή των Πρεσπών στην Π.Ε.Φλώρινας.

Και έρχεται να προστεθεί η παραγωγή του 2018. Την ίδια στιγμή με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη πληρωθεί από τον ΕΛΓΑ για το 90% των ζημιών από τις βροχοπτώσεις του 2016.

Σε επερώτηση τους οι Βουλευτές του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλής και Ιωάννης Δελής ρωτούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις ανταγωνιστικών με την ντόπια παραγωγή αγροτικών προϊόντων και πιο συγκεκριμένα των “Φασολιών Καστοριάς”.

Αν απορροφηθεί η παραγωγή φασολιών στην Π.Ε. Καστοριάς και αν καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις των φασολοπαραγωγών της Καστοριάς για τις ζημιές στην παραγωγή τους το 2016;

 

ert.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *