Η Καστοριά φέτος και πέρσι τον Οκτώβριο στους ΤΟΡ 10 προορισμούς των Ελλήνων

Για πρώτη φορά φέτος η Καστοριά καταφέρνει να βρίσκεται στο TOP 10 των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Έλληνες τουρίστες.

Ο Οκτώβριος φαίνεται πως είναι ο μήνας που υπάρχει μεγάλη ζήτηση/προσέλευση τουριστών στην πόλη μας, καθώς και το 2018 η Καστοριά βρισκόταν στις πρώτες 10 θέσεις.

Δυστυχώς όλο το 2018 η Καστοριά κατάφερε να μπει στο top 10 μόνο τον μήνα Οκτώβριο καταλαμβάνοντας τη 10η θέση.

Φέτος τον Οκτώβριο βρίσκεται στην 7η θέση, ανεβαίνοντας κατά 3 θέσεις στον πίνακα συγκριτικά με πέρσι.

Ελπίζουμε η άνοδος αυτή να συνεχιστεί και στα στατιστικά των 2 επόμενων μηνών του έτους καθώς και των πρώτων μηνών της νέας χρονιάς.

 

Οι πίνακες με όλα τα στατιστικά της ΙΝΣΕΤΕ με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τουρισμό της χώρας μας τα αεροδρόμια, τις τιμές των ξενοδοχείων κλπ.

 

 

 

 

 

 

 

Η ανακοίνωση για τα δεδομένα του Οκτωβρίου 2019:

Στην πρώτη θέση των προορισμών του top-10 της ελληνικής αγοράς βρέθηκε η Αθήνα, στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη θέση  ανέβηκε το Ναύπλιο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019. Στην τέταρτη θέση επανεμφανίζονται τα Ιωάννινα, στην πέμπτη θέση ο Βόλος και στην έκτη θέση το Λουτράκι.

Στην έβδομη θέση εισέρχεται για πρώτη φορά το 2019 η Καστοριά. Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Χανιά, η Καλαμπάκα
και η Πορταριά.
Στον πίνακα 18 αποτυπώνεται η σύγκριση των προορισμών της ελληνικής αγοράς για τα έτη 2018 και 2019. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη το Ναύπλιο και τα Ιωάννινα παρέμειναν σταθερά. Επιδείνωση κατέγραψαν το Λουτράκι, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η χώρα της Τήνου και η πόλη της Ρόδου.

Αντίθετα βελτίωση κατέγραψαν ο Βόλος, η Καστοριά, η Καλαμπάκα και η Πορταριά.
Στον πίνακα 19 αποτυπώνονται οι προορισμοί της ελληνικής αγοράς για το 2018. Στην πρώτη θέση προτίμησης της ελληνικής αγοράς βρίσκεται η Αθήνα. Ακολούθησαν 2 προορισμοί που κατέγραψαν 11 εμφανίσεις στο top-10: η Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο.

Η πεντάδα συμπληρώνεται με τα Ιωάννινα και τα Χανιά (8 εμφανίσεις). Στην έκτη θέση βρίσκεται με 6 εμφανίσεις το Λουτράκι. Στην έβδομη θέση με 5 εμφανίσεις βρίσκονται η Αράχωβα και ο Βόλος. Η δεκάδα με βάση των αριθμό εμφανίσεων για το 2018, συμπληρώνεται με τα Καλάβρυτα, τη Χώρα της Τήνου, τα Τρίκαλα Κορινθίας, την πόλη της Ρόδου και την Καλαμάτα (4 εμφανίσεις αντίστοιχα).

Το 2018 καταγράφηκαν για πρώτη φορά 6 νέοι προορισμοί της ελληνικής αγοράς ειδικότερα: το Μέτσοβο, η χώρα της Νάξου, τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, το Πόρτο Χέλι, η χώρα της Ίου και το Ηράκλειο Κρήτης.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:

Comments

comments

One thought on “Η Καστοριά φέτος και πέρσι τον Οκτώβριο στους ΤΟΡ 10 προορισμούς των Ελλήνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *